Eet meer energie – Marjolein Dubbers

Eet meer energie is het nieuwe boek van Marjolein Dubbers. Haar eerste boek Het energieke vrouwen voedingscompas, was een bestseller. Hierin beschreef ze de invloed van voeding op je hormonen.  Haar tweede boek staat vol aanwijzingen om meer energie te krijgen. 

Mitochondriën

In dit boek wordt de functie van mitochondriën uitvoerig beschreven. Mitochondriën zijn kleine energiecentrales en bevinden zich in alle lichaamscellen. Door middel van een complex systeem worden in je cellen voedingsmoleculen samen met zuurstof omgezet in energie. Ook vitamines, mineralen en enzymen zijn hierbij belangrijk. 

Energiek blijven als je ouder wordt

De boodschap van het boek is duidelijk. Als je voldoende energie wilt houden als je ouder wordt, zal je de kwaliteit van je voeding moeten opvoeren. Als je te weinig goede voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dat de oorzaak zijn van overgewicht. En overgewicht verzwakt je mitochondriën. In het boek wordt het hoe en waarom uitvoerig beschreven. 


Van glucose- naar vetverbrander

In het boek kan je een testje doen of je een glucoseverbrander bent of een vetverbrander. Voeding met veel snelle koolhydraten/glucose geeft snel energie. Maar veel glucosepieken op een dag maken je hongerig, moe en uiteindelijk ziek. Natuurlijk lees je ook wat je moet veranderen om van jezelf een vetverbrander te maken. 

Andere onderwerpen 

Er worden nog heel veel andere onderwerpen behandeld. Zoals teveel maagzuur en wat de oorzaken daar van zijn, hoe zit het probiotica, de juiste verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren, en het belang van EZ (Exclusion Zone) water, chronische ontstekingen en veel meer.

Over het boek

Net als in haar vorige boek staat ook dit boek weer boordevol informatie. Informatie die je inzicht kunnen geven in je eigen voedingspatroon. Daarnaast zorgt het boek ervoor dat je ‘zin’ krijgt in meer energie. Het maakt je bewust en enthousiast om je voedingspatroon te veranderen in ruil voor meer gezondheid en energie. 


Het boek is aantrekkelijk vormgegeven en achterin het boek vind je 30 recepten waar je meteen mee aan de slag kan. Alles wordt op een prettige en begrijpelijke manier beschreven. Eet meer Energie is een aanrader voor iedereen die er wat voor over heeft om gezond en fit te blijven. 

Eet meer energie – Marjolein Dubbers
Ondertitel: Voor een vitaal en vrolijk leven
Prijs: € 22,50
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021566863