Tekenen dat je aan een nieuw kapsel toe bent

Laat je altijd hetzelfde kapsel knippen?

Alleen maar een stukje er af, of ga je zelden naar de kapper? Misschien ben je aan een nieuw kapsel toe.

Een nieuw kapsel kan je nieuwe energie, meer zelfvertrouwen en een goed humeur geven. Dit zijn tekenen dat je er hard aan toe bent.

Dode haarpunten

Als de onderkant van je haar droog is, pluizig en gespleten haarpunten heeft, dan zal je haar er van op knappen als je er een stuk af knipt.


Altijd vast

Als je je haar altijd vast draagt in een staart of knotje en nooit los, dan is het misschien tijd om je haar eens goed in model te laten knippen zodat je het ook eens los kan dragen.

Al jaren hetzelfde kapsel

Als je al jaren of misschien tientallen jaren hetzelfde kapsel hebt dan kan je daar wel eens een beetje kapselmoe van worden. Hoe leuk dat kapsel jaren geleden ook was en hoe goe het je ook stond. Eens is het tijd voor wat nieuws. Een frisse, nieuwe look zal je goed doen.

Ontevreden?

Sinds je laatste kappersbezoek bent je eigenlijk niet helemaal tevreden geweest met je kapsel. Misschien haalt het niet het beste in je boven of is het gewoon niet het meest geschikte kapsel voor jouw gezicht en/of haar.


Als je geen volume in je haar krijgt

Wat je ook probeert, na een tijdje valt je haar weer plat op je hoofd. Er zit geen veerkracht in en geen volume. Een nieuw kapsel, iets korter en in laagjes geknipt bijvoorbeeld, kan daar verbetering in brengen.

Driehoek

Haar met slag of krullen gaat na verloop van tijd van onderen wijd uitstaan en een soort driehoek vormen. Als je naar de vorm van je haar en hoofd kijkt en je herkent zo’n driehoek, dan is het tijd om de kapper eens een bezoekje te brengen.

Nieuwe periode

Als je aan een nieuwe periode in je leven begint. Nieuwe baan, nieuw huis of nieuwe relatie. Dan is dat een prima moment om ook je uiterlijk te veranderen. Bijvoorbeeld met een nieuwe haarstijl of haarkleur.

Genoeg

Soms heb je gewoon genoeg van je haar. Je bent je kapsel dan gewoon zat worden en je wilt wat anders. Leuk! Maar pas wel op dat je in zo’n bui geen drastische dingen doet waar je spijt van krijgt. Je lange haar kort knippen of een extreme kleur bijvoorbeeld.

Kapsel dat bij jou past

Kies een kapsel dat bij jouw gezicht en jouw soort haar past. Geen kapsel dat je bij een ander zo leuk vindt staan.