dit veroorzaakt rimpels

Kleine gewoonten die je rimpels bezorgen

Last updated:

Rimpels ontstaan vaak het eerst op plaatsen waar de huid waar je de huid veel beweegt, uitrekt of op een andere manier onder druk staat. Soms gebeurt dat onbewust. Deze kleine gewoonten zorgen voor rimpels.

In je ogen wrijven

gewoonten die rimpels veroorzaken

Door regelmatig in je ogen te wrijven rek je de huid boven en/of onder je ogen onnodig uit. Op den duur verliest je huid haar elasticiteit en wordt deze steeds slapper.

tuiten

Drinken door een rietje

Net als bij roken, fluiten en andere activiteiten waarbij je je mond tuit, vormen zich rimpels rond de mond. De eerste rimpels onstaan vaak rond de mond of de ogen. Voorkom het regelmatig tuiten van de mond om dit soort rimpels te voorkomen.

 
rimpels door op je zij slapenSlapen op je buik of op je zij

Misschien ben je wel eens wakker geworden en viel het je op dat je allerlei vouwen en kreukels in je gezicht had doordat je gezicht opgefrommeld op je kussen lag. Die vouwen en kreukels trekken snel weg als je nog jong bent. Als je ouder wordt duurt het steeds langer voor ze wegtrekken en soms verdwijnen ze niet helemaal meer.  Slapen op je zijn veroorzaakt rimpels op voorhoofd, naast de ogen, op de wangen en boven de mond. Alleen, lastig om jezelf te vertellen dat je op je rug moet slapen. Er zijn ook speciale kussens, zoals deze op het plaatje hier onder van juverest.com. Dat kussen ziet er alleen niet uit, of het lekker ligt.

 

ju

 Geen bescherming tegen de zon

De stralen van de zon zijn de belangrijkste oorzaak voor de veroudering van de huid. Als je niet dagelijks een dagcrème of een ander product met de SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 gebruikt, zal je huid niet voldoende beschermd zijn tegen de UV-A en UV-B stralen. Ook als de zon niet schijnt. Maar vergeet ook niet, om dat product boven en onder de ogen aan te brengen en rond de mond. Gebruik je een speciale oogcrème? Vaak bevatten die speciale oogcrèmes geen zonbescherming. Breng dan extra bescherming aan of gebruik de speciale oogcrème alleen ’s nachts.

fronsrimpelsGeen bril of zonnebril dragen

Fronsen en knijpen met je ogen. Hoe vaker je het doet, hoe dieper de rimpels. Met een bril, leesbril of zonnebril kan je dit in de meeste gevallen voorkomen.

Kauwgum kauwen

Als je regelmatig op kauwgum kauwt, dan veroorzaakt dat op den duur rimpels aan de onderkant van je mond.

Slapen met make-up

Eén nachtje met make-up slapen zal geen blijvende gevolgen hebben. Maar als je regelmatig met make-up op gaat slapen of je huid niet goed schoonmaakt, wordt het een ander verhaal. ’s Nachts herstelt je huid zich en worden afvalstoffen en zweet via de poriën afgevoerd. Haal je je make-up er niet af, dan kan je huid dat proces niet optimaal uitvoeren. Poriën raken verstopt en schadelijke deeltjes, vrije radicalen genaamd, blijven langer op de huid en zorgen voor de afbraak van collageen en een versnelde veroudering van de huid.

huid uitrekkenJe huid uitrekken bij het aanbrengen van make-up

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wat je toch veel vrouwen ziet doen. Je ooglid uitrekken om eyeliner beter aan te kunnen brengen. Of je wenkbrauwen hoog optrekken bij het aanbrengen van mascara waardoor er fronsrimpeltjes ontstaan.

Hardlopen?

Over hardlopen bestaat onenigheid. Er is een groep die beweert dat je door hardlopen eerder rimpels ontwikkelt. Zeker bij hardlopen op een harde ondergrond met slecht geveerde schoenen. Bij iedere stap waarbij je neerkomt rekt je gezicht een beetje uit naar beneden. Op den duur zou de huid hier blijvend door verslappen, in het bijzonder bij de kaaklijn. Een andere groep gelooft dat dit niet speciaal door het hardlopen komt, maar door het feit dat je veel tijd in de zon en andere weersomstandigheden doorbrengt. Bovendien hebben hardlopers meestal minder vet, waardoor rimpels en lijntjes eerder zichtbaar zijn. Meer vet zorgt voor meer vulling onder de huid waardoor deze er gevulder uitziet en rimpeltjes minder opvallen.

 
Ook interessant
Naar Vakantiepark Beekse Bergen!