maskers oudere huid

Maskers voor de oudere huid, maak ze zelf

Last updated:

Krijg je opeens het idee om wat extra’s voor je huid te doen? Kijk dan eens wat je in het keukenkastje hebt en maak eens één van deze maskers voor de oudere rijpe huid.

Deze maskers voor de oudere huid hydrateren, verzorgen en voeden je huid. Bovendien verwijderen ze dode huidcellen. Breng de maskers altijd aan op een schone huid.

Maak deze 10 maskers voor de ouder wordende huid

 1. Honing als anti-aging masker

Een potje honing heeft iedereen wel in de kast staan. En behalve dat honing lekker zoet is en 100% natuurlijk, kan het ook wat voor je huid doen. Honing heeft een anti-bacteriële werking en zit vol anti-oxidanten.

Was je gezicht met wat lauwwarm water en smeer vervolgens wat honing op je gezicht. Laat het 20-30 minuten intrekken en spoel het af met warm water.

citro

2. Masker van olijfolie met citroen

Olijfolie helpt je vocht in de huid te brengen. Het is rijk aan vitamine D en E en ijzer. Allemaal goede voedingsstoffen voor de huid. Citroen bevat natuurlijke fruitzuren en maakt de huid fris en stralend. Olijfolie voedt je huid en brengt vocht in, waardoor deze voller lijkt en de fruitzuren geven je huid een lichte peeling waardoor rimpels minder zichtbaar worden.  

Meng het sap van een halve citroen met een paar eetlepels olijfolie. Breng het aan op je gezicht en hals en laat het een kwartiertje intrekken.

3. Melkpoeder

Meng 4 eetlepels melkpoeder, 2 eetlepels honing met twee eetlepels warm water en meng het goed door elkaar. Breng het aan op je gezicht, maar laat de mond en ogen vrij. Leg een warme, vochtige doek over je gezicht  en laat het 10 minuten intrekken. Verwijder het mengsel met de doek en spoel en droog je huid nog even na.

banaan

4. Banaan masker tegen rimpels

Bananen bevatten veel goede voedingsstoffen. Ze bevatten grote hoeveelheden magnesium, kalium, ijzer, zink, jodium en vitamine A, B, E en F . Een maskertje met banaan kan prima dienst doen als anti-rimpel middel.

Prak een rijpe banaan fijn en roer het mengsel zo glad mogelijk. Breng het aan op je gezicht en laat 30 minuten intrekken. Spoel je gezicht af met lauwwarm water en dep het droog.

kom

5. Komkommer

Komkommer is heel zacht voor je huid en reinigt de huid. Neem dunne plakjes komkommer en leg die op je gezicht. De komkommer zal je huid zachter maken en verfrissen. Vergeet ook niet om een paar plakken op je ogen te leggen. Het helpt namelijk ook tegen wallen en gezwollen oogleden.

6. Kokosolie

Waar helpt kokosolie eigenlijk niet tegen? Kokosolie is een heel goed middel voor een droge huid en helpt je huid stevig te blijven. Wrijf wat kokosolie zacht tussen je handen en breng het aan op je gezicht. Je kunt dit zo vaak doen als je wilt, en niet alleen op je gezicht, maar ook op andere delen van je lichaam waar je huid droog is.

7. Super Avocado masker

Avocado-olie is een veelgebruikt ingrediënt in anti-aging producten en anti-rimpelcrèmes. Dus als je eens een masker voor de oudere huid wilt maken en een halve avocado overhebt, prak hem dan fijn, doe er een een eetlepel honing door en wat een eetlepel havermout en wat (afgekoelde) groente thee, en je hebt een supermasker. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 20 minuten intrekken. Spoel het daarna goed af met lauw water.

8. Ananasmasker

Ananas is heel geschikt als masker door de grote hoeveelheden vitamine C en de natuurlijke fruitzuren. Breng een fijngesneden ananas aan op het gezicht, rond de mond en rond de ogen. Laat 20 minuten intrekken en was het daarna af met lauwwarm water.

9. Aardbeien eiwitmasker

Dit masker is heel geschikt voor de oudere huid die ook nog wel eens last heeft van acne. Aardbeien bevatten salicylzuur wat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze fruitzuren zijn oplosbaar in vet waardoor ze diep in de poriën kunnen doordringen. Het helpt bij puistjes en meeëters, maar ook om de huid te verjongen. Neem een paar aardbeien, prak ze fijn en meng ze met een losgeklopt eiwit. Laat een kwartier intrekken en spoel het af met lauwwarm water.

10. Yoghurt masker

Meng voor die yoghurtmasker een eetlepel yoghurt, met een eetlepel honing, een halve eetlepel sinaasappelsap. Bij een droge huid kun je nog wat avocado, banaan of een paar druppeltjes olie toevoegen. Breng het aan op je gezicht en laat 15-20 minuten intrekken. De yoghurt en honing helpen vergrote poriën te verkleinen en het fruitzuur in sinaasappelsap maakt dode huidcellen los waar door rimpels minder diep worden. Spoel het masker er na een kwartier af en je huid zal zacht aanvoelen en er opgefrist uitzien.

Geen zin om het zelf te maken? Er zijn ook makkelijke kant-en-klaar maskers. 
Ook interessant
zijn rimpels erfelijk
Zijn rimpels erfelijk?