Wat smeer je op je brood?

Kies je voor roomboter, grasboter of een (dieet)margarine als Becel bijvoorbeeld?

Roomboter is erg lekker natuurlijk, maar bevat veel verzadigd vet. En dat is minder gezond. Voor grasboter geldt hetzelfde, hoewel grasboter weer iets gezonder blijkt te zijn, omdat de koeien die de melk voor de boter leveren alleen gras te eten kregen. En dan zijn er nog de margarines. De ene margarine is de andere niet. Het hangt ervan af waarvan het gemaakt is. Becel is gemaakt van een mix van drie oliën: koolzaadolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie die omega-3 en -6 vetzuren leveren. Omdat de producten van Becel sinds kort een nieuwe verpakking hebben, kregen we wat producten opgestuurd om uit te proberen, compleet met zonnebloem.


zo

Open sandwich met kip en pesto

Omdat het toch bijna tijd was om te lunchen, meteen maar het recept wat er bij zat uitgeprobeerd. De open sandwich met kip en pesto.

Je hebt er voor nodig:

20 g Becel Original
1 klein teentje knoflook
2 handjes verse basilicum
1 handje rucola
25 gram gemalen Parmezaanse kaas
4 grote sneden volkorenbrood
100 gram gebakken kip ( in stukjes gesneden)
25 gram pijnboompitten

wat smeer je op je brood


Doe de Becel, knoflook en basilicum in een blender. Mix tot je een bijna glad mengsel krijgt. Voeg de geraspte kaas toe en mix nog eens. Beleg het brood met de pesto. Leg daarop de blaadjes rucola, de stukjes kip en de pijnboompitten. Serveer twee belegde broodjes per bord.

zo3

Een heerlijk broodje en een goede manier om bij de lunch wat extra groen binnen te krijgen.

Meer recepten met Becel vind je op becel.nl