scene complicated

10 leuke films en series over het liefdesleven van ouderen

Romantische films en romantische comedy’s hebben meestal mooie jonge mensen in de hoofdrol.

Natuurlijk omdat dat leuk is om naar te kijken, maar misschien omdat mensen denken dat hoe ouder je wordt hoe meer de romantiek erop achteruit gaat. Bij de gedachten aan het liefdesleven van ouderen krijgen ze al snel beelden van blauwe pilletjes, penispompen en 50 tinten grijs, met de nadruk op grijs. Films over ouderen gaan al snel over ziekte, aftakeling of de leegte van het bestaan en minder over liefde en romantiek.


Het was even zoeken, maar hier zijn 10 recente leuke, romantische films met oudere stellen in de hoofdrol (in willekeurige volgorde).

Frankie and Grace

1. Grace and Frankie (2015)

De populaire Netflix serie waarin twee vrouwen, gespeeld door Jane Fonda en Lily Tomlin, ontdekken dat hun mannen veel meer dan een werkrelatie hebben. Ze gaan zelfs samenwonen. Min of meer noodgedwongen delen de vrouwen ook samen een huis. Een vrolijke serie.

IMDb 8,3

film late bloomers

2. Late bloomers (2011)

Een film met William Hurt en Isabella Rossellini in de hoofdrol. Mary en Adam zijn als dertig jaar gelukkig getrouwd. Maar het pensioen nadert en ze worden zich steeds meer bewust van hun leeftijd. Mary gaat daar heel anders mee om dan Adam en dat leidt tot problemen. Een scheiding dreigt.

IMDb 5,7


something's gotta give

3. Something’s gotta give (2003)

Komische romcom met Harry, gespeeld door Jack Nickelson die een succesvolle zakenman is en vooral op jonge vrouwen valt. Tijdens een bezoek aan de dochter in het huis van moeder Erica (Diane Keaton), krijgt Harry een hartaanval. Noodgedwongen blijven hij en Erica samen in het huis achter. Erica, die meer van zijn leeftijd is, is eigenlijk te oud voor zijn smaak.

IMDb 6,7

Second Marigold Hotel

4. The second best exotic Marigold Hotel (2015)

Romantische comedy met Judy Dench. Sonny moet een tweede hotel openen want zijn Best Exotic Marigold Hotel for the Elderly and Beautiful is zo goed als volgeboekt. Sonny heeft een pand op het ook maar het kost hem meer tijd dan hij had gedacht. Oude bekende maar ook nieuwe gasten melden zich. Ze brengen ieder hun eigen problemen met zich mee. Daarnaast moet Sonny ook nog zijn eigen bruiloft plannen.

IMDb 6,6

It's complicated

5. It’s complicated (2009)

Jake (Alec Baldwin) en Jane (Meryl Streep) zijn gescheiden. Jake heeft haar verlaten en is getrouwd met een veel jongere vrouw. Jane date ondertussen ook met Alex (Steve Martin), een architect die een nieuwe keuken voor haar ontwerpt. Bij het afstuderen van hun zoon springt er toch weer een vonk over en belanden ze in bed. Nu gaat Jake vreemd met zijn ex-vrouw. Een grappige film.

IMDb 6,6

1st ko si 3rd

6. 1st Ko si 3rd (2014)

Een Philippijns echtpaar is begonnen aan hun pensioen. Maar als snel wordt de vrouw rusteloos. Dat wordt alleen maar erger als zij haar eerste liefde opnieuw ontmoet. Allerlei herinneringen komen weer boven.

IMDb 7,5

45 years

7. 45 Years

Een echtpaar, gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay, is bezig met de voorbereidingen van hun 45-jarig huwelijksfeest. Maar dan krijgen ze bericht dat hun leven voor altijd lijkt te veranderen.

IMDb 7,1

Esto Trot

8. Roald Dahl’s Esio Trot (2015)

Een aandoenlijke film. Dustin Hoffman speelt een wat oudere vrijgezel die valt voor zijn benedenbuurvrouw, gespeeld door Judy Dench. Alleen lijkt zij alleen maar aandacht te hebben voor haar schildpad die in een kooi op haar balkon woont. De bovenbuurman bedenkt een plan waardoor hij via de schildpad toch haar aandacht kan trekken.

IMDb 7,0

our souls at night 9. Our souls at night (2017)

Addie Moore (Jane Fonda) is al jaren alleen. Haar man is overleden, net als de vrouw van haar buurman Louis Waters (Robert Redford). Ze zijn al jaren buren maar hebben vrijwel nooit contact en wonen allebei eenzaam en alleen in hun grote, lege huis. Addie gaat proberen of ze toch een band kan opbouwen met Louis.

enough said10. Enough said (2013)

Enough said, een romantische comedy met Julia Louis-Dreyfus en James Gandolfini in de hoofdrollen. Eva (Julia Louis-Dreyfus) is gescheiden en alleenstaand moeder. Ze werkt als masseuse en heeft daar veel plezier in. Wat ze minder leuk vindt, is dat haar dochter gaat studeren en het huis uit gaat. Dan ontmoet ze Albert (James Gandolfini) een leuke, aardige man die ook gescheiden is. Al snel bloeit de romantiek tussen de twee op. Ondertussen raakt Eva ook bevriend met Marianne, een klant die ze masseert (Catherine Keener). Marianne is een boeiende en knappe vrouw en Eva bewondert haar. Er is één ding wat ze minder leuk vindt. Ze klaagt constant over haar ex-man. Dan ontdekt Eva wie haar ex-man is en dat verandert het één en ander.

IMDb 7,1