kapsels die je ouder maken

Kapsels die je ouder maken

Laatst bijgewerkt:

Sommige haarstijlen maken je jonger, maar er zijn ook kapsels die je ouder maken dan je bent.


De volgende kapsels kunnen je ongewild ouder laten lijken:

#1 Een te donkere haarkleur

In je enthousiasme om je grijze haren weg te verven, verf je het te donker. Te donker haar kan je een harde uitdrukking geven. Niet alleen je haar verliest pigment waardoor je grijs wordt, ook je huid verliest pigment als je ouder wordt. Daarom kan een donkere kleur die je prima stond toen je nog jong was, minder mooi zijn als je ouder wordt. Het contrast tussen haarkleur en huid wordt dan te groot. Zelfs als je zelf heel donker haar had, dan is het beter om op den duur een lichtere tint te kiezen waardoor je gezicht zachter lijkt, en rimpeltjes en oneffenheden minder opvallen. Ook te felle rode kleuren zijn te hard voor je gezicht.

#2 Jaren hetzelfde kapsel houden

Sommige vrouwen houden echt jaren hetzelfde kapsel. Misschien omdat het makkelijk is, of omdat het 10 of 20 jaar geleden in de mode was en je toen zo leuk stond. Je hoeft echt niet de nieuwste en hipste kapsel trends te volgen. Maar af en toe je look een beetje up-to-date houden mag best. Ook al heb je gewoon een bob kapsel of kort kapsel, ook die worden anders geknipt dan jaren geleden. Je haar kan ook veranderen als je ouder wordt, je haar kan (plaatselijk) dunner worden en dan is het ene kapsel meer geschikt dan het andere.

#3 Voor witblond kiezen

Het lijkt misschien verleidelijk om een zo licht mogelijke kleur blond te kiezen. Je ziet uitgroei is dan bijna niet te zien en witte haren vallen nauwelijks op. Maar er zijn maar weinig mensen bij wie witblond haar echt mooi staat. Het is een hele koele kleur. Wil je toch voor lichtblond gaan, kies dan voor een wat warmere kleur blond als lowlights. Je hebt dan dezelfde voordelen als bij heel lichtblond haar, maar het staat beter bij je huidtint als je het met warme tinten combineert. Andere te koele tinten zijn asblond en muisbruine kleuren. Die kleuren laten je er bleek en vermoeid uitzien.

#4 Dof haar zonder glans

Haar dat vaak geverfd wordt, dat grijzer en droger wordt, beschadigt eerder en ziet er sneller dof uit. Net als je huid meer verzorging nodig heeft, heeft je haar dat eigenlijk ook. Kies producten die je haar hydrateren, versterken en verzorgen met ingrediënten als ceramide, zijde, proteïnen en keratine.  Gebruik een goede conditioner of een conditioner die je in je haar kunt laten zitten. Je haar niet elke dag wassen, is ook een optie als je erg droog haar hebt. Warm water opent de schubben van je haar waardoor het natuurlijk vocht van je haar weggespoeld wordt en droger wordt. Spoel je haar met koud water waardoor de haarschubben weer sluiten en je haar meer glanst.


#5 Te plat haar

Haar dat te plat zit en geen volume heeft, laat je gezicht vaak niet op z’n best uitkomen. Haar dat wat volume heeft, ziet er voller en jeugdiger uit. Als je veel producten gebruikt om stug haar te temmen en minder pluizig te maken, dan is het gevolg vaak, dat je haar te zwaar en te steil wordt. Als je wat laagjes in je haar laat knippen, zoals bij een opgeknipt kapsel, dan wordt je haar van zelf wat minder zwaar en speelser. Wat verstevigende mousse in je haar aanbrengen en föhnen met je hoofd naar beneden geeft ook extra volumen aan je haar.

#6 Haar op één lengte

Haar op één lengte ziet er snel wat gedateerd uit. Vaak is het mooier, en maakt het je gezicht zachter als je haar wat plukjes heeft, die in je gezicht vallen. Ook een pony of een lok opzij kan je een jeugdiger uiterlijk geven.

#7 Kost wat kost lang haar houden

Lang haar kan op elke leeftijd goed staan en het is echt niet nodig om je haar kort te knippen als je ouder wordt. Het is wel belangrijk dat je haar in goede conditie is en er mooi uitziet. Wordt je haar dun, dof en piekerig, dan kan het je ouder doen lijken. In dat geval zie je er jonger uit als je een wat korter kapsel neemt.