5 Creatieve ideeën om af te drukken

Het internet staat vol mooie foto’s, spreuken en afbeeldingen die je heel goed kan zelf kan gebruiken. Voor decoratie in je huis of je spullen, of om te gebruiken als kaarten om te versturen naar anderen.


Zelf printen of laten drukken?

Niet iedereen heeft thuis een kleuren laserprinter. Als je dat wel hebt, dan kan je zelf hele mooie resultaten bereiken als je foto’s of afbeeldingen wilt afdrukken. Bij een laserprinter smelten de tonerdeeltjes op het papier waardoor je een veeg- en watervast resultaat krijgt. Heb je geen laserprinter maar een inktjet printer, dan is die in bepaalde gevallen ook wel te gebruiken. Maar de kwaliteit is vaak minder en als het nat wordt, vlekt het en wordt het lelijk. Gelukkig kan je dan heel goed terecht bij een printservice zoals Reclameland.nl. Hier kan je al je grote en kleine projecten professioneel laten printen.

1. Kaarten

Vind je het leuk om originele verjaardagskaarten of kerstkaarten te sturen? Maak dan je eigen kaarten. Combineer persoonlijke foto’s, tekeningen en teksten. En je krijgt een leuk resultaat.

2. Je favoriete recepten

Print je favoriete recepten. Bij voorkeur met een foto of plaatje erbij. Doe ze in een mapje of band zodat ze een boekje vormen. Leuk en handig voor jezelf, maar ook voor je kinderen als op kamers gaan wonen.

3. Je eigen briefpapier

Er worden steeds minder brieven gestuurd. Daarom is het echt bijzonder als je dat wel doet. Zeker als je dat op je eigen persoonlijke briefpapier doet. Zoek wat leuke afbeeldingen. Ontwerp dan zelf je briefpapier. Print het uit of laat het printen. Vergeet niet de bijpassende enveloppen er ook bij te maken.


4. Spreuken aan de wand

Er zijn een heleboel wijze spreuken te vinden die de moeite van het herinneren waard zijn. Kies er een paar leuke uit, lijst ze in en hang ze op een plek waar je ze vaker tegenkomt. Het toilet of langs de trap naar boven zijn hier bijvoorbeeld leuke plekken voor.

5. Foto art

Kies je mooiste foto’s uit die je zelf gemaakt hebt bijvoorbeeld van je kinderen en/of kleinkinderen, je huisdieren of vakantiefoto’s. Of pluk foto’s van het internet van mooie bloemen, dieren, landschappen of gewoon voorwerpen die je mooi vindt en print ze uit of laat ze afdrukken. Lijst ze in of maak er een collage van en hang ze op in je huis.