Bruidsmode, welke stijl past bij jou?

Je kan trouwen op iedere leeftijd. Ook als je boven de 50 bent, kan je de bruid zijn. En op zo’n dag wil je er natuurlijk op je best uitzien. ‘Wat trek ik aan?’ is dan de meest gestelde vraag.

Hieronder een paar keuzemogelijkheden die je kunnen helpen om de juiste jurk te vinden.

Bruidsjurk of cocktailjurk?

Wil je een traditionele bruidsjurk met alles erop en eraan of houd je het liever simpel en ga je voor een cocktailjurk, galajurk of gewone nette jurk?
Vaak kiezen oudere bruiden, of bruiden die al vaker trouwden, eerder voor een cocktailjurk of nette jurk. Maar als je het leuk vindt om je nog eens echt de bruid te voelen en een echte trouwjurk te dragen, dan kan dat natuurlijk ook. Het is jouw dag. Kies in ieder geval een jurk waar je je goed in voelt en die comfortabel zit. Kijk hier voor meer bruidsjurken.

lange of korte bruidsjurk

Wit of kleur?

De meeste traditionele trouwjurken zijn nog altijd wit, gebroken wit of hebben een andere zachte pasteltinten als champagne of . Wil je wat meer kleur dan kan dat ook.

cocktailjurk als trouwjurk
cocktailjurk als bruidsjurk

Kort of lang?

Bij bruidsjurken denk je vaak aan lange jurken tot op de grond. Dat staat natuurlijk heel romantisch, maar het beweegt vaak wat minder makkelijk. Er zijn ook genoeg bruidsjurken die wat korter zijn. De keuze is helemaal aan jou.

Bloot of niet?

Of je nu een een echte bruidsjurk kiest, een cocktailjurk of een gewone nette jurk, je zal toch moeten bepalen hoeveel huid je laat zien. Natuurlijk houd je daarbij rekening met het seizoen maar ook met waar je je prettig bij voelt. Laat daarom niet meer huid onbedekt dan jij wilt. Is je favoriete jurk wat bloter dan je zou willen, probeer het dan op te lossen met een vestje, jasje, sjaal of stola.

Hoge hakken of platte schoenen

Hoge hak of makkelijke schoen?

Hoge hakken zijn mooi en vrouwelijk maar ze zijn niet altijd even comfortabel om op te lopen. Wil je toch graag bruidsschoenen met hakken dragen? Overweeg dan om je hakken alleen bij het officiële gedeelte aan te houden en kies een tweede paar dat lekker zit en die makkelijk lopen. Zeker als je lang moet staan of als er ook gedanst wordt, is dat een aanrader. Vergeet ook niet om je schoenen voor de grote dag vast in te lopen.

Sluier of geen sluier?

Als je het leuk vindt om een sluier te dragen, laat je dan vooral niet tegenhouden. Sluiers zijn er in alle lengten en het kan heel romantisch staan. Het moet wel een beetje bij je jurk passen natuurlijk,