er jonger uitzien

Er jonger uitzien als je boven de 50 bent

Als je 50 wordt is dat natuurlijk een mijlpaal en natuurlijk iets om blij om te zijn. Maar als je ouder wordt, dan zal je ook merken dat het steeds meer tijd en moeite om er goed uit te blijven zien. Wil je er jonger uitzien dan je bent, dan is er zeker werk aan de winkel.

Misschien is het tijd om een paar dingen te veranderen in je huid- en haarverzorging.

#1 Zie je het wel goed?

Het is misschien maar goed dat je ogen achteruit gaan als je ouder wordt. Zo zie je je rimpeltjes en oneffenheden minder goed. Maar als je minder goed ziet wordt het aanbrengen van make-up, vooral rond de ogen, ook moeilijker. Controleer daarom altijd met je (lees)bril op of met een vergrootspiegel of je make-up goed is aangebracht.


#2 Zonnecrème en zonnebril

Draag altijd een zonnecrème met tenminste SPF (Sun Protection Factor) van 15 of hoger en een zonnebril om je huid, je ogen en de huid rond je ogen tegen de zon te beschermen. Een zonnebril voorkomt ook dat je gaat knijpen met je ogen. Ook dat kan zorgen voor het ontstaan van rimpels rond de ogen.

#3 Gebruik een primer

Gebruik een primer voordat je je make-up aanbrengt. Een primer vormt een beschermingslaagje tussen je huid en make-up. Het zorgt ervoor dat zweet en huidvet zicht niet mengt met je make-up. Je make-up hecht ook beter en blijft langer zitten. Een primer maakt je huid gladder omdat het kleine rimpeltjes en lijntjes opvult.

#4 Overweeg permanente make-up

Vind je het te lastiger worden om je make-up aan te brengen? Bijvoorbeeld omdat je het minder goed ziet of omdat je huid slapper of rimpeliger wordt. Je kan dan overwegen om je wimpers te laten verven of om een lijntje rond je ogen te laten tatoeëren. Ook je wenkbrauwen kan je laten tatoeëren, vooral als je te dunne of te veel geplukte wenkbrauwen hebt. Ook je lippen kan je een lip tattoo geven. Voorzichtig met de kleur die je kiest, de kleur blijft lang zichtbaar.


#5 Een goede foundation is belangrijk

Als je ouder wordt, kan je huid minder egaal worden. Een goede foundation helpt je om de kleur te egaliseren. Als je huid droog is, dan kan je een vloeibare foundation op oliebasis kiezen. Neem geen matte foundation of foundation die er droog uitziet op je huid.

#6 Ga voor een tintje lichter

Als je ouder wordt, wordt alles wat lichter of fletser van kleur. Bijvoorbeeld je huid, je ogen en natuurlijk je haar. Dat komt omdat je lichaam minder melanine produceert. Als je je haar in een te donkere haarkleur blijft verven dan is dat onnatuurlijk en vaak te hard voor je gezicht. Kies daarom liever voor een tintje lichter. Dit geldt ook voor make-up kleuren en ook voor de kleuren van je kleding. Door gebruik van de juiste kleuren kan je er jonger uitzien.

#7 Een goed geknipt kapsel is het halve werk

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Het is vaak één van de dingen die het eerste opvalt. Door je haar regelmatig in een goed model te laten knippen, is het makkelijker in model te brengen en te onderhouden. Bovendien laten vrouwen die ouder worden hun haar vaak korter knippen. Kort haar moet nu eenmaal wat vaker in model geknipt worden om goed te blijven zitten.

#8 Grijs haar heeft extra verzorging nodig

Wie ervoor kiest om grijs haar te houden, zal merken dat natuurlijk grijs haar droger is en eerder dof wordt en daarom meer verzorging nodig heeft. Zo is het beter om je haar minder vaak te wassen en speciale producten te gebruiken. Lees hier hoe grijs haar kan laten glanzen.

#9 Werk je uitgroei tijdig bij

Uitgroei zie je bij jezelf vaak minder goed. Toch laat een grijze uitgroei je er ouder uitzien dan je bent, terwijl dat niet nodig is. Er zijn genoeg trucjes om je uitgroei bij te kleuren om zo je verfbeurt uit te stellen. Dat kan je bijvoorbeeld met oogschaduw doen. Kies voor blond haar een iets donkerder tint bruine oogschaduw en breng het aan op je uitgroei. Bij donkerder haar kan je bijvoorbeeld mascara gebruiken. Er is ook haarmascara in allerlei kleuren, dat is ervoor bedoeld.

#10 Besteed extra aandacht aan je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je gezicht. Mooi verzorgde wenkbrauwen laten je er jonger uitzien. Je wenkbrauwen epileren is een aanrader als je weet wat je doet. Overdrijf het niet, door te veel wenkbrauwhaartjes weg te halen, bereik je het tegenovergestelde effect. Als je zelf weinig wenkbrauwen hebt, dan kan je overwegen om ze te laten tatoeëren.

#11 Verzorg je gebit

Als je ouder wordt, verkleurt je gebit. Laat je gebit daarom regelmatig reinigen bij de tandarts of mondhygiënist. Je gebit laten bleken kan ook een optie zijn. Zo kan je voluit blijven lachen en ook dat zorgt dat je er jonger uitziet.

#12 Vergeet je handen en nagels niet

Handen kunnen je leeftijd verraden. Bovendien krijgen de handen vaak minder verzorging dat het gezicht. Bescherm je handen daarom regelmatig met een handcrème om uitdroging van de huid zoveel mogelijk tegen te gaan. Neem daarbij ook je nagels mee. Mooi verzorgde nagels en nagellak in een geschikte kleur geven je handen een jeugdige uitstraling.

#13 Gezichtsmassage laat je er jonger uitzien

Jezelf regelmatig een gezichtsmassage geven of laten geven stimuleert de bloedtoevoer, de aanmaak van collageen en helpt overtollig vocht en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor ziet je huid er weer fris en rozig uit. Op het internet of youtube staan verschillende voorbeelden van massages die je kan doen.

#14 Verwijder dode huidcellen

Door regelmatig de dode huidcellen te verwijderen, stimuleer je nieuwe huidcellen en help je de huid om collageen en elastine aan te maken. Hierdoor kan je huid meer vocht vasthouden en blijft langer elastisch. Dat kan het ontstaan van rimpels uitstellen. Verwijder dode huidcellen met een milde scrub of gebruik crèmes met een exfoliërende werking.