Na jaren je haar te hebben geverfd, kan je daar wel eens goed genoeg van hebben.

Misschien heb je het zelfs al geverfd vanaf het moment dat je de eerste grijze haren zag en weet je niet eens hoe grijs je haar is geworden. Wat kan je doen om je haar natuurlijk grijs te laten worden,  zonder dat je weken of maanden met half geverfd haar hoeft rond te  lopen of je haar kort te knippen?

Grijs haar is in

Je moet er zelf wel aan toe zijn om je kleur op te geven en natuurlijk grijs te worden. Maar je kunt wel zeggen dat grijs haar op dit moment helemaal in is. Zelfs jonge mensen die nog helemaal niet grijs zijn verven hun haar grijs. Dus wat dat betreft is het een goed moment. En er zijn meer voordelen om je haar niet langer te verven. Verven is niet goed voor je haar, en het is duur.

Hoe kan je je haar laten vergrijzen?

Je kunt wachten tot je geverfde haar uitgroeit of je kunt je haar heel kort knippen en het langzaam in je eigen grijze kleur weer terug laten groeien. Maar dat duurt allemaal vrij lang en je wilt er in de tussentijd natuurlijk ook goed uitzien. Onderstaande opties zijn een betere keus:

 

1. Kleur je haar telkens een tint lichter

Kies elke keer, als je haar er aan toe is om weer te verven voor een tint lichter. Dus als je haar donkerblond is, kies je eerst middelblond, lichtblond, zeer lichtblond. Nog beter is als je steeds meer naar het asblond gaat of platinablond of parelblond. Totdat de uitgroei nauwelijks meer opvalt.

 

2. Je haar ontkleuren en grijs laten verven

Om in één keer van je gekleurde haar af te komen kun je je haar ontkleuren. Ontkleuren is altijd nodig als je van een hele donkere kleur naar een lichtere kleur wilt gaan. Je kunt het daarna in een grijze/bijna witte tint laten verven.

 

highlights en lowlights3. Grijze highlights

Je kunt in plaats van je haar weer helemaal te verven, kiezen voor highlights en/of lowlights (highlights zijn lichte tinten, lowlights zijn donkere tinten. in een hele lichte asblonde of grijze kleur. Dit doe je net zo lang tot je haar zijn eigen kleur heeft.

 

 

grijze highlights

Bekijk hier meer grijze highlights