Make-up tips voor boven de 50

Natuurlijke make-up tips voor 50 plus

Kleding, accessoires en make-up zijn de hulpmiddelen die je look bepalen.

Make-up heeft extra aandacht nodig als je wat ouder wordt. Je huid wordt wat droger en minder glad, dus je zie je make-up eerder zitten. Je kan soms de neiging hebben om meer make-up aan te brengen om rimpeltjes en andere oneffenheden te verdoezelen, maar dat werkt alleen maar averechts.

Lees hoe je ervoor kan zorgen dat je make-up er natuurlijk uitziet met de make-up tips voor boven de 50.


Natuurlijke make-up tips

Make-up is vaak het mooist als je niet ziet dat je het gebruikt hebt, dus als het heel natuurlijk overkomt. Lees de tips voor natuurlijke make-up voor boven de 50.

1. Een goede basis is belangrijk

Voordat je de rest van je make-up aanbrengt, is het aan te raden om je huid goed te hydrateren met een vochtinbrengende (dag)crème bij voorkeur voorzien van een SPF factor. Het vocht wordt door je huid op genomen en maakt je huid minder droog.

Na je dagcrème kan je een primer aanbrengen. Een primer vormt een dun laagje of barrière waardoor vocht in de huid minder snel verdampt en waardoor make-up langer mooi blijft. Een primer vult ook fijne lijntjes enigszins op.


2. Wel of geen foundation?

Een foundation gebruik je meestal om je huid er mooi egaal uit te laten zien. Een probleem bij rimpeltjes en een droge huid is, dat de foundation niet goed door de huid wordt opgenomen en je het er als het ware op blijft liggen. Het ziet er dan onnatuurlijk uit.

Gebruik als je wilt, een heel dun laagje vloeibare foundation. Is je huid vrij egaal van zichzelf, dan kan je ook helemaal van de foundation afzien. Gebruik daarvoor in de plaats een dagcrème met een kleurtje bijvoorbeeld. Sommige zijn ook zelfbruinend en hebben een Sun Protection Factor (SPF).

[bol_product_links block_id=”bol_56c3315303787_selected-products” products=”9200000005184559″ name=”oo” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3. Camoufleer wallen en oneffenheden

Heb je donkere kringen of wallen dan kan je die camoufleren. Gebruik daarvoor geen poeder of poederachtige producten maar liever crème-achtige producten. Poeder op een drogere huid maakt oneffenheden juist extra zichtbaar. Overdrijf het niet, less is more in dit geval. De age eraser van Maybelline bijvoorbeeld is betaalbaar en goed dekkend. Het blijft bovendien lang zitten.

4. Gebruik geen poeder

Poeder is goed als je een vette huid hebt en je wilt je huid minder glimmend maken. Als je ouder wordt, heb je dat meestal niet meer nodig. Poeder maakt de huid dan alleen maar dof en zorgt ervoor dat het er droog uitziet. Je wilt juist dat je huid er fris en stralend uitziet. Dus laat de poeder al het even kan achterwege.

5. Je ogen hebben weinig nodig

Als je je ogen wilt opmaken om ze meer te laten spreken, breng dan eyeliner aan op je bovenste ooglid. Daarnaast gebruik je wat mascara. Eigenlijk is dat genoeg.

Oogschaduw, tenzij het heel subtiel is aangebracht, draagt meestal niet bij aan een natuurlijke look. Wil je toch oogschaduw gebruiken kies dan een kleur die dicht bij de kleur van je huid ligt. Dus beige of lichtbruin.

6. Een beetje glans

Een beetje glanzende parelmoer oogschaduw op crème basis kan je huid wel wat extra glans geven. Breng het heel subtiel aan op je oogleden en onder je wenkbrauwen en eventueel ook een beetje op jukbeenderen. In de zomer kan je zelfs wat op je sleutelbeen, schouders en décolleté smeren.

Kies wel [bol_product_links block_id=”bol_56c32e00b04d7_selected-products” products=”9200000046344647,9200000006576509,9200000045860296″ name=”kl” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] een natuurlijk kleur die bij je huid past.

7. Extra zorg voor je wenkbrauwen

Bij make-up tips boven de 50 kunnen we de wenkbrauwen niet vergeten. Over wenkbrauwen hebben we het al eerder gehad. Wenkbrauwen worden vaak of heel dun of gaan juist wild groeien. Allebei niet fijn. Als je wenkbrauwen dun worden gebruik dan een potlood of wenkbrauwpoeder in de kleur van je wenkbrauwen (dus niet veel donkerder of lichter) om ze bij te tekenen. Vaak vallen bruine potloden te oranje of rood uit, wat er onnatuurlijk uitziet. Dus als je een potlood koopt, kies dan een bruine tint die niet te rood of oranje is. Als je je wenkbrauwen te donker maakt, geeft dat je een harde uitstraling.

8. Blozende wangen

Een beetje blush is eigenlijk onmisbaar. Maar de kleur is wel heel belangrijk. Je wilt dat het er natuurlijk en geloofwaardig uitziet. De allerbeste kleur is je natuurlijke kleur die je huid krijgt als je echt bloost. Breng de blush aan op je jukbeenderen en wrijf het helemaal door naar je slapen. Breng ook wat blush aan bij je voorhoofd aan de haarlijn, en bij je hals.

De video hieronder vat het nog eens goed samen.