modekleuren najaar

De belangrijkste mode kleuren van dit najaar 2018/2019

De modekleuren van dit najaar zijn best best opmerkelijk. Veel modekleuren zijn fel en opvallend vrolijk voor de herfst en winter. En dat is in het bijzonder goed nieuws voor wie grijs haar heeft. Wat fellere kleuren passen heel goed bij grijs haar.


We zien dit jaar veel rode/oranje/roze tinten en veel groene tinten. Relatief wat minder blauw. 

1. Rood

Om precies te zijn het rood van klaprozen. Best een felle kleur die de aandacht trekt. Het is wel een kleur waar je zin in moet hebben. Niet iedereen voelt zich prettig in deze kleur. Rood combineert bijvoorbeeld goed met zwart en alle tinten grijs.

trendkleur rood
  1. Rood vest met iets wijduitlopende mouwen van We Fashion 2. Rood kasjmier vest met volant mouwen van Gerry Weber. 3. Rode gewatteerde jas met capuchon van Gerry Weber

2. Donkerrood

Donkerrood is eigenlijk een kleur die iedereen goed staat of je nu blond, bruin, zwart of grijs haar hebt. Donkerrood laat zich net als wat feller rood goed combineren met zwart en grijs, maar ook met beige. in de blouse rechts worden rood en donkerrood gecombineerd. Er zijn ook veel donkerrode leren kleding en schoenen.

donkerrood modekleur
  1. Donkerrode jas met kraag van imitatiebond van G. Weber. 2. Donkerrood kort leren jack van Gerry Weber 3. Blouseachtig shirt met print in donkerrood, rood en zwart.

3. Oranje/roestbruin

Herfstig oranje, een kleur die een beetje naar het roestbruin gaat, is niet te fel kan een hele mooie kleur zijn. Ook in de winter. Deze kleur staat je misschien iets minder als je een hele lichte huid hebt met een rozige/blauwe ondertoon. 

De kleur combineer goed met gebroken wit, zwart en donkerbruin bijvoorbeeld.


1 en 2 De broek en het jasje vormen samen een pak, ook trend van dit najaar en zijn afkomstig van We Fashion 3. De lange trui kan ook als een jurkje gedragen worden op een legging en is van We Fashion.

Fel roze

Fel roze of cyclaam is dit seizoen ook helemaal in. Misschien geen kleur die je meteen met de herfst en winter associeert, maar wel een vrolijke kleur.

  1. Roze kasjmier trui van Mint Velvet 2.  Shirt met motief en dierenprint van Gerry Weber 3. Blouse van semi-transparante stof met structuur van Studio 8

Oud-roze

Is het felle roze je iets te fel of te roze? Ook oudroze is een trendkleur dit najaar. Fel roze doet het ook goed samen met oudroze of lichtroze in een print. 

roze

Olijfgroen

Mooie kleur olijfgroen. Niet heel makkelijk te combineren. Het past goed bij bruin, zwart, lichtgrijs, beige. Oudrose en olijfgroen is ook een hele mooie combinatie.

Blouse van Expresso 2. Vest in legergroen van We Fashion 3. Jas van Sandwich.

Nevelblauw

De kleur nevelblauw is een kleur blauw die tussen licht- en donkerblauw inzit. De kleur laat zich mooi combineren met zwart, donkerrood en ook met fel rood als je van primaire kleuren houdt.

1 Vest van Claudia Sträter 2. Trui met zwarte accenten van Aurel 3. Gestreepte blouse van Mango.

Donker blauwgroen

Een prachtige kleur blauwgroen, donker turquoise of petrol.  Mooi te combineren met mint en licht turquoise, maar ook lichtgrijs of beige staat er mooi bij. 

1 Blouse van het merk Whistles 2 Trui met turtleneck van Gerry Weber 3 Blouse van het merk Mango