Keukenaccessoires die je ook echt gebruikt

Als de spullen naar verloop van tijd uit je keukenkastjes puilen, is het misschien tijd om eens grote opruiming te houden.


Je zult een heleboel spullen tegenkomen die je nooit gebruikt en alleen maar ruimte innemen. Dat zijn vaak spullen die handig leken, maar het bij nader inzien toch niet waren. Of die heel lastig zijn schoon te maken. Koop daarom liefst simpele keukenaccessoires van goede kwaliteit. Kijk bij horecagroothandels, zoals bijvoorbeeld de Horecarama.

Doe spullen die je nooit of zelden gebruikt in een doos en zet ze weg. Heb je ze na een jaar nog niet nodig gehad, dan kan je ze beter wegdoen of weggeven.

Als je weer ruimte in je keuken hebt, kom je misschien ook de echt handige spullen tegen die je wel gebruikt. Bij mij zijn dat de volgende accessoires:

Mandoline

Een goede kwaliteit mandoline kan je voor veel gerechten gebruiken. Je kan er groenten en fruit snel mee in plakjes, reepjes, blokjes of julienne snijden. Ook met de hardere groenten lukt die prima. Handig als je soep of sauzen maakt bijvoorbeeld. Maar ook voor salades. Het voordeel is dat alles er heel mooi en gelijkmatig uitziet. Pas wel goed op voor je vingers want die dingen zijn razend scherp.

Staafmixer

Met een staafmixer maak je snel en makkelijk je eigen soepen en sauzen. Fruit een uitje en knoflook, doe er rauwe broccoli roosjes bij en wat kippenbouillon. Kook het tot de broccoli zacht is. Zet de staafmixer erop en je hebt een lekker en gezond soepje. Maar je kan er veel meer mee. Mayonaise maken bijvoorbeeld is een fluitje van een cent met een staafmixer. Er zijn ook draadloze mixers. Die zijn ook handig maar hebben over het algemeen wel minder vermogen.


Grillpan

Een grillpan is heel geschikt om vlees in klaar te maken. Je legt gemarineerd of met olie ingesmeerd vlees in de hete grillpan. Draai het op zo’n manier om dat je er zo’n leuk ruitjespatroon in krijgt.

 

Messenblok

Messen gebruik je iedere dag. Bovendien heb je voor brood een ander mes nodig dan voor vlees of groenten. Met een messenblok heb je alle messen bij de hand.

 

Siliconen knijptang

Je kent die handige metalen knijptangen wel. Je kan er dingen mee omdraaien in de pan of serveren. Handig, maar nog handiger als de grijpers van siliconen zijn. Die kunnen een hitte van 300 graden Celcius aan en je kan er de anti-aanbaklaag van je pannen niet mee beschadigen.

 

Wat zijn jullie favoriete keukenspullen?