wat draag je niet

Draag kleding die bij je leeftijd past

Te jeugdige kleding maakt je helaas niet jonger. Draag liever kleding die bij je leeftijd past.

Ouder worden gaat geleidelijk, en de kenmerken van het ouder worden slopen er langzaam in. Je figuur verandert en wordt wat minder strak. En  dan vergeet je wel eens dat je je kleding en kledingstijl misschien beter zou kunnen aanpassen. Omdat bepaalde dingen minder goed staan en minder flatteus zijn als toen je nog jong was.

Wat draag je beter niet meer?

Natuurlijk moet je zelf weten wat je draagt. Maar bepaalde kleding staat wat minder flatteus.


Leggings

Een goede kwaliteit legging kun je prima dragen onder een lange trui, tuniek of blouse. Maar een legging met iets korts er op laat echt ieder bobbeltje en rolletje zien.

Korte shirts en topjes

Een goede raad is, laat nooit een kledingstuk eindigen op een plaats waar je niet de aandacht naar toe wilt trekken. Aangezien de buik vaak een een probleemgebied is als je wat ouder wordt en wat minder strak wordt, wil je ook niet dat je buik er te pas en te onpas onder je shirt uit komt. Kies daarom liever voor wat langere kledingstukken.

Ordinaire kleding

niet6

Kleding mag best sexy zijn, hoe oud je ook bent. Maar visnet panty’s, laarzen over de knie, laarzen met stiletto hakken en doorkijkbloesjes zijn vaak een stap te ver.


Broeken waar de vorm van je onderbroek te zien is

In dat geval is of de broek te dun of past niet goed of je zou een beter model onderbroek kunnen kiezen.

T-shirts met pakkende teksten of grappige afbeeldingen

Hoewel je hele leuke en grappige shirts hebt, vind ik dat toch echt iets voor jonge mensen die een statement willen maken of de aandacht willen trekken. Dat heb je als je wat ouder bent toch niet meer nodig? Dat geldt ook voor kleding met Disney of andere figuren.

Elastische of gesmockte topjes

Leuk voor jonge meisjes, maar als je wat ouder bent worden je borsten geplet en komt je buik er extra in uit.

Jeans met gaten en scheure

Een mooie spijkerbroek die goed zit is onmisbaar in je garderobe, ook als je ouder bent. Maar die gaten en scheuren voegen eigenlijk niks toe.

Trendy kleding die populair is bij pubers

Denk aan neon kleuren, wilde tijgerprints, gekleurde skinny jeans, uggs. Ben je van de tijgerprints, kies dan liever accessoires in die prints dan een heel kledingstuk.

niet3Alles wat te kort, te strak en te laag is

Een broek die te laag op de heupen zit laat je buik- en heupvet onvoordelig uitkomen. Misschien niet als je staat, maar zeker als je zit. Een te strakke broek verhult niks. Korte broeken zijn leuk voor de camping. Laat rokken niet korter zijn dan 10 cm boven de knie.

Lees hier kledingtips voor 50 plus