wat draag je niet

Draag kleding die bij je leeftijd past

Laatst bijgewerkt:

Ouder worden gaat geleidelijk, en de kenmerken van het ouder worden slopen er langzaam in. Je figuur verandert en alles wordt wat minder strak. De vraag is of je smaak in kleding mee verandert met je leeftijd. Misschien vergeet je dat je ouder wordt en dat je je kleding en kledingstijl beter zou kunnen aanpassen. Gewoon, omdat bepaalde dingen minder goed staan en minder flatteus zijn als toen je nog jong was.


Wat draag je beter niet meer?

Natuurlijk moet je zelf weten wat je draagt. Maar bepaalde kleding staat wat minder flatteus naarmate je ouder wordt.

Leggings

Een goede kwaliteit legging kun je prima dragen onder een lange trui, tuniek of blouse. Maar een legging met iets korts er op laat echt ieder bobbeltje en rolletje zien.

Korte shirts en topjes

Een goede raad is, laat nooit een kledingstuk eindigen op een plaats waar je niet de aandacht op wilt vestigen. Dat kan je buik zijn of dat kunnen je heupen of bovenbenen zijn.

Aangezien de buik vaak een een probleemgebied is als je wat ouder wordt en wat minder strak wordt, wil je ook niet dat je buik er te pas en te onpas onder je shirt uit komt. Kies daarom liever voor wat langere kledingstukken.

Ordinaire kleding

niet6

Kleding mag best sexy zijn, hoe oud je ook bent. Maar visnet panty’s, laarzen over de knie, laarzen met stiletto hakken en doorkijkbloesjes zijn over het algemeen een stap te ver.


Broeken waar de vorm van je onderbroek te zien is

In dat geval is of de broek te dun of past hij niet goed of zou je een beter model onderbroek kunnen kiezen.

T-shirts met pakkende teksten of grappige afbeeldingen

Hoewel je hele leuke en grappige shirts hebt, is het niet echt iets waar 50-plusser van opknappen. Of je moet echt een statement willen maken en de aandacht willen trekken. Je kan je afvragen of je dat nog nodig hebt. Hetzelfde geldt ook voor kleding met Disney of andere figuren.

Elastische of gesmockte topjes

Leuk voor jonge meisjes, maar als je wat ouder bent worden je borsten geplet en komt je buik er extra in uit.

Jeans met gaten en scheuren

Een mooie spijkerbroek die goed zit, is onmisbaar in je garderobe, ook als je ouder bent. Maar die gaten en scheuren voegen eigenlijk niks toe.

Trendy kleding die populair is bij pubers

Denk aan neon kleuren, wilde tijgerprints, gekleurde skinny jeans, uggs. Ben je van de tijgerprints, kies dan liever accessoires in die prints dan een heel kledingstuk.

niet3Alles wat te kort, te strak en te laag is

Een broek die te laag op de heupen zit laat je buik- en heupvet onvoordelig uitkomen. Misschien niet als je staat, maar zeker als je zit. Een te strakke broek verhult niks. Korte broeken zijn leuk voor de camping. Laat rokken niet korter zijn dan 10 cm boven de knie.

Lees hier kledingtips voor 50 plus