koken voor 1

Koken voor jezelf alleen

In Nederland wonen bijna 3 miljoen alleenstaanden en dat aantal groeit alleen maar. Het CBS voorziet dat er in 2047 3,6 miljoen alleenstaanden zullen zijn op een bevolking van bijna 15 miljoen. Dat is bijna 1 op de 4 volwassenen.

Dat betekent dat zeker een deel van die mensen alleen kookt en eet. Tenminste als ze die moeite nemen. Voor jezelf alleen uitgebreid koken doe je nu eenmaal minder snel. Voor degenen die van koken houden, valt het misschien mee. Maar als koken sowieso je ding niet is, dan wordt het helemaal lastig. Koken voor jezelf heeft ook voordelen. Je kan altijd zelf bepalen wat je eet….

Maak het jezelf makkelijk

Hieronder lees je een aantal tips om het koken en eten aantrekkelijker te maken:

Kant-en-klaar maaltijden

Het aanbod van kant-en-klaar maaltijden wordt steeds groter. Niet alleen hebben supermarkten en keurslagers een groot aanbod van kant-en-klaar maaltijden. Er zijn ook maaltijd services die eens per week maaltijden bij je thuis af komen leveren.

Kant-en-klaar maaltijden zijn er voor in de diepvries of koelvers. Afhankelijk van het soort maaltijd warm je ze op in de magnetron, de oven of in de pan.

Foodpreppen

Mensen die van koken houden kunnen zich eens verdiepen in het foodpreppen. Bij het foodpreppen maak je maaltijden van te voren klaar voor meerdere dagen tegelijk. Dit vereist natuurlijk wel een goede planning. Ten eerste moet je van te voren een plan maken, boodschappen doen en koken. De rest van de week heb je het dan relatief makkelijk. Je hebt er verschillende maten voedseldozen voor nodig zodat je je bereide maaltijden luchtdicht en hygiënisch kan bewaren. Kijk voor goede voedseldozen eens bij https://www.horecasupply.nl/. Die dozen kunnen ook in de diepvries, de magnetron en de vaatwasser.

Op het internet kan je veel informatie, recepten en maaltijdplannen vinden.

Kookboeken voor één persoon

Als je kookt voor één persoon, dan moet je daar aan wennen. Je kookt dan waarschijnlijk andere gerechten dan je voor een heel gezin kookt. Gelukkig hoef je niet het wiel zelf uit te vinden. Er bestaan heel veel leuke kookboeken voor één persoon met handige tips en lekkere gerechten.

Diepvries

Niet alles blijft even lekker in de diepvries. Groenten worden snel slap en waterig bijvoorbeeld. Maar vleesgerechten zijn over het algemeen prima in te vriezen. Zo kan je toch goulash of stoofvlees maken en wat je over hebt invriezen. Hetzelfde geldt voor pastasauzen of andere sauzen.