pinch of nom

Lekker slank koken met Pinch of Nom

Last updated:

Iedereen kan af en toe wel wat inspiratie voor nieuwe gerechten gebruiken. Al is het alleen maar om te voorkomen dat je telkens dezelfde recepten maakt. Pinch of Nom is een kookboek met 100 slankmakende gerechten om zelf te bereiden.

Snel en slank

Pinch of Nom is een boek van Kate Allinson en Kay Featherstone. Zij laten in dit kookboek zien dat je op een makkelijke manier snelle gerechten zonder fratsen op tafel kan zetten. Door de recepten uit dit boek te maken, hoef je niet terug te vallen op bewerkte, vetrijke producten.

Wat voor soort recepten?

De recepten zijn onderverdeeld in een paar hoofdstukken: ontbijt, fakeaways, snelle maaltijden, stoofpotten en soepen, bakken en braden, tussendoor en erbij en zoete traktaties. Vooral het hoofdstuk fakeaways is intrigerend. In dit hoofdstuk staan alternatieven voor afhaaleten zoals saté, cheeseburger pizza, drumsticks, gebakken rijst uit singapore en veggie burgers bijvoorbeeld.

Slimme keuzes

Verder zijn het hele gevarieerde recepten waar je met een heel gezin van kan eten. Maar wel telkens met net wat verstandiger keuzes van ingrediënten zodat de maaltijden minder calorieën bevatten. Bij sommige maaltijden staat vermeld: Elke dag licht bij andere Wekelijkse verwennerij.

Over het boek

Wat meteen opvalt zijn de mooie en smakelijke foto’s. Bij elke recept wordt vermeld hoeveel tijd nodig is voor de bereiding en voorbereiding en hoeveel calorieën het gerecht per portie bevat. Het zijn recepten voor gerechten die de meeste mensen zullen aanspreken.

Voorbeeld recept uit het boek…

Coronation Chicken

voor 2 personen – 10 min. – 329 kcal per portie – wekelijkse verwennerij

  • 50 g kwark
  • 100 g magere yoghurt
  • 60 g stevige mango, geraspt
  • 2 verse abrikozen pit en schil verwijderd, fijngehakt
  • snufje zoetstof
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 1 lenteui in ringetjes
  • snufje knoflookpoeder
  • zeezout en versgemalen peper
  • 250 g kipfilet, gekookt en in blokjes
  • 1 snee bruin brood voor erbij naar keuze

Meng in een kom de kwark en de yoghurt. Voeg dan de mango en abrikozen, zoetstof, kerrie, helft van de lente-ui, knoflookpoeder.

Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed en voeg dan de gare kip toe. Schep alles grondig om en proef. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Strooi de resterende lente-ui over de kip en serveer.

Pinch of Nom door Kate Allinson & Kay Featherstone
Uitgeverij Scriptum
271 pagina’s