Outdoor reizen om in 2021 te maken

Ben jij in 2021 van plan om outdoor reizen te gaan maken? Dan is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de leukste outdoor reizen die je in 2021 kunt doen. Hierdoor krijg je globaal een inzicht van de leuke reizen die je kunt maken!


Zweden, de hotspot voor outdoor reizen

Ben jij op zoek naar een bestemming waar je als outdoorliefhebber maximaal kunt genieten? Dan is Zweden de ideale bestemming. Zweden wordt namelijk getypeerd als het groenste en dunbevolktste land ter wereld. Daarnaast is het Zweedse Lapland voorzien van prachtige meren, bossen en kustlijnen waardoor je optimaal activiteiten in de natuur kunt uitvoeren. Maar waar moet je dan aan denken?

Hiken wordt gezien als de meest populaire outdoor activiteit in Zweden. Het land is namelijk op sommige gebieden vlak en op sommige gebieden heuveliger waardoor het geschikt is voor iedere wandelaar. Het land bestaat voor meer dan de helft uit bossen. Hierdoor kun jij optimaal genieten als je een echte outdoor avonturier bent. Ben jij niet van het hiken, geen probleem! In Zweden kun je namelijk ook mountainbiken, wielrennen, ziplinen of zelfs meerdaagse kanotochten maken. Kortom, een zeer geschikte hotspot voor een outdoorliefhebber.

De Ardennen voor een avontuurlijk weekendje weg

Als je met een groep vrienden op zoek bent naar een bestemming voor een weekendje weg met een avontuurlijk tintje, denk je al gauw aan de Ardennen. Ben jij met vrienden op pad en wil je een leuk uitje organiseren? Dan is attractiepark TerrAltitude bij Fumay een aanrader. In TerrAltitude kun je namelijk zoeven van de grootste kabelbanen van Frankrijk, maar je kunt er ook bungeejumpen of paintballen. Wil jij de maximale spanning opzoeken? Dan is het zelfs mogelijk om een vrije val van 8 meter hoog uit te voeren.

Ben je toch liever iemand die optimaal wilt genieten van de natuur los van een attractiepark? Ook hiervoor kun je prima naar de Ardennen gaan. Zo is het mogelijk om diverse activiteiten uit te voeren in de Ardennen. Hierbij valt te denken aan kanotochten, abseilen, diverse klimwanden, mountainbiken, wandeltochten en nog veel meer. Kortom, wil jij een outdoor reis in 2021 maken waarbij je zeker weet dat je van alles kunt ondernemen? Dan is de Ardennen een absolute aanrader.

Tot slot, een avontuurlijke vakantie in Slovenië

Last but not least, Slovenië, een paradijs voor outdoorliefhebbers. In het noord-oosten van Slovenië zul je namelijk het Triglav gebergte vinden waar je kunt klimmen en verschillende water en luchtsporten kunt beoefenen. Slovenië ligt namelijk tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Door deze inklemming zul je in het westen kunnen genieten van uitlopers van de Alpen terwijl je in het oosten weer een vrij vlak hebt om bijvoorbeeld te fietsen.


Ben jij op zoek naar een land waar je in 2021 optimaal kunt genieten? Dan is Slovenië zeker een aanrader. Zo is het mogelijk om in Slovenië diverse activiteiten uit te voeren zoals: raften, kajakken, kamperen suppen en nog veel meer!

Geniet van jouw vakantie

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg informatie opgedaan over mogelijkheden voor het maken van een outdoor reis in 2021. Ben jij van plan om naar een bestemming te gaan? Zoek dan tijdig alle kleding voor elke trip uit zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.