Schoenen trends voorjaar 2018

Wat brengt de schoenenmode ons dit voorjaar en deze zomer? Welke kleuren en modellen schoenen kunnen we dit seizoen kopen in  de winkels?


Rood en rood-wit-blauw

Rood en met name tomatenrood is een echte trendkleur. Dat is natuurlijk een vrij felle kleur en rode schoenen zijn dan echte blikvangers. Ze combineren goed met wit, donkerblauw en jeanskleur. Het is daarom misschien dat rood-wit-blauw ook een combinatie van kleuren is, die veel te zien is.

Links schoenen van Melvin & Hamilton en rechts van Shoe The Bear

 

Kitten heels

Kitten heels werden veel gedragen door Audrey Hepburn in de jaren ’50 en zijn nu weer helemaal terug van weggeweest. Schoenen met kitten heels, die korte kittige hakjes, lopen net wat makkelijker dan schoenen met hoge hakken. Ze zijn dus een goede optie als je er netjes uit wilt zien. Ze staan vooral goed onder rokken en jurken.


De afgebeelde pumps met kitten heels zijn van DKNY

Futuristische sneakers

Sneakers zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze worden al lang niet meer alleen bij sportieve activiteiten alleen gedragen. De modellen veranderen wel en doen wat futuristisch aan.

Links sneakers van Wolky en rechts van Skechers damesschoenen.

Flower power

Bloemen horen bij het voorjaar. Dat komt goed uit want bloemenpatronen en -motieven, geborduurde bloemen zijn veel te zien dit voorjaar. Zowel bij kleding als bij schoenen. En dat is eigenlijk best handig want schoenen met bloemen zijn meestal veelkleurig en daardoor zijn ze goed met allerlei kleuren kleding te combineren.

De instappers links zijn van Ten Points, de pumps rechts van Peter Kaiser

Muilen

Muilen of clogs, genoemd naar de Zweedse muilen. Instappers met een dichte of open voorkant en open achterkant zijn makkelijk aan en uit te doen en zijn daarom ideaal voor de zomer. Het zijn natuurlijk geen schoenen om veel op te lopen.

De muil links is van Gabor de lichtblauwe muil rechts is van Pier One.

Metallic

Ook dit seizoen zijn er weer of nog steeds veel metallic of gedeeltelijk metallic schoenen te zien. Veel zilver, maar ook metallic in kleur. Van sneakers tot slippers of sierlijke pumps met hoge hakken. Schoenen in goud of zilver laten zich makkelijk combineren.

Schoen in gedeeltelijk metallic met sleehak van S. Oliver damesschoenen en zilveren schoenen van Pedro Miralles  rechts.

De mannenschoen maar dan voor vrouwen

Een platte veterschoen die veel wegheeft van een lage veterschoen voor mannen. Deze veterschoenen staan leuk onder een broek en zijn net iets gekleder dan bijvoorbeeld sneakers.

Schoenen links van Marco Tozzi en rechts van Dr. Martens.