vakantie fiets

3 typen vakanties die sowieso mogelijk zijn in de zomer van 2021

Vakantie, wat zijn we er met z’n allen toch aan toe! We hebben een jaar van beperkingen achter de rug waarin er maar weinig mogelijk was. Best veel Nederlanders gingen in de zomer van 2020 toch de grens over, en achteraf bleek dat niet zo gunstig voor de coronacijfers. Wat de situatie in de zomer van 2021 gaat zijn is natuurlijk nog niet te voorspellen, maar wij hebben alvast drie typen vakanties op een rijtje gezet die sowieso mogelijk zijn in de zomer van 2021.


Fietsvakantie in eigen land

Ook in eigen land is een actieve vakantie prima mogelijk. Nederland heeft immers uitstekende voorzieningen voor fietsers. We hebben dan wel af en toe tegenwind, maar Nederland is grotendeels vlak, dus fietsen in Nederland is voor iedereen die kan fietsen te doen. We hebben ook verschillende prachtige gebieden waar het combineren van mooie natuur in een mooie omgeving en leuke plaatsen met elkaar te combineren is. De Friese Meren, in en rondom Nationaal Park Weerribben-Weeribben en de Veluwe, om er maar een paar te noemen. Wil je jezelf extra goed beschermen tijdens je fietsvakantie, neem dan een van deze unieke fietshelmen mee.

Zuid-Limburgse Heuvelland

Wil je toch een beetje het idee hebben dat je in het buitenland bent zonder daadwerkelijk de grens over te gaan? Dan is Zuid-Limburg de plek om te bezoeken. Het Limburgse Heuvelland voelt aan als de Ardennen, maar dan zonder de bossen. In plaats daarvan krijg je een prachtig groen, glooiend landschap dat bezaaid is met leuke plaatsen als Valkenburg, Gulpen en Eys. Ook zijn er verschillende kastelen te vinden in de regio en historische boerderijen en hoeves. Een dagje naar de stad kan in Maastricht, wat toch echt één van de leukste (en oudste!) steden van Nederland is. Zuid-Limburg is een leuke bestemming voor een fietsvakantie, maar dan wel voor gevorderden vanwege de hoogteverschillen. Een leuk alternatief is een scootertocht door het Heuvelland.

vakantie aan zee

Nederlandse strandvakantie

Kunnen we niet op strandvakantie in Spanje of Italië, dan kan dat in ieder geval wel in eigen land. Als het weer het toelaat, kun je immers in Nederland ook prima een strandvakantie houden. Natuurlijk bestaat de kans dat er veel anderen zullen zijn die hetzelfde doen, maar Nederland heeft best veel strand om al die mensen over te verdelen. Er zijn immers geschikte stranden van Noord-Holland tot Zeeuws-Vlaanderen! Kies voor een minder populaire locatie voor een rustigere vakantie aan een Nederlands strand. De kunst is dus om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Nederland is ook een vakantieland als je het maar wilt zien