auto leasen

Een auto leasen als ondernemer

Een auto kiezen

Als ondernemer heb je een auto nodig. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, een representatieve auto bij voorkeur. En de meeste ondernemers zijn nog autoliefhebber ook, weten wij uit eigen ervaring.


Dan heb je ook nog eens een gezinssituatie, die een bepaalde auto vereist. Je zou dus kunnen zeggen, dat een goede en mooie auto een must is voor iedere ondernemer. Er zijn mensen die dagelijks het internet afstruinen op zoek naar een (andere) wagen. Je komt dan vanzelf uit bij een handjevol websites.

Frustrerend

Zelfstandig zijn heeft zo zijn voordelen, als je het afzet tegen een loondienstverband. Maar hoe frustrerend is het niet, als je je als ondernemer telkens moet afvragen, of je de gewenste auto wel gefinancierd krijgt? Zeker als je fiscale boekresultaat, al dan niet opzettelijk, bescheiden is. Of, als je nog geen jaarstukken kunt overleggen van de afgelopen drie jaren. De gang naar je huisbank is dan allesbehalve prettig.

Specialisten

Gelukkig zijn er partijen die dat hebben begrepen. Die de ondernemer letterlijk “op weg helpen”. Waar een ondernemer net als iemand in loondienst de leaseauto van zijn dromen kan uitzoeken. Op merk en type wordt er dan door de zoekmachine een te leasen aanbod voorgeschoteld. En het mooie is, je ziet meteen wat de betreffende auto je als ondernemer gaat kosten (bij 36, 48 of 60 maanden looptijd). Natuurlijk is dat indicatief, maar het geeft wel een duidelijk beeld of je wensen reëel zijn.

Voorkeur

De meest gekozen vorm van lease is de financial lease vorm. Daarmee word je meteen eigenaar van de auto, die je mag opvoeren op de balans. Dat maakt afschrijven tijdens de looptijd aantrekkelijk en biedt de mogelijk om de auto aan het eind van de looptijd privé over te nemen tegen de boekhoudkundige restwaarde. En het al het onderhoud en accessoires kunnen als bedrijfskosten worden afgeboekt op de winst. Wie nadenkt komt tot de zelfde conclusie: financial lease is dé leasevorm voor ondernemers.

Vrijblijvende offerte

Het grootste deel van het aanbod, betreft jong gebruikte auto’s van tussen de 12 en 60 maanden oud. En heus niet alleen de standaard leasebakken, want je vind er ook Porsche Cajennes en BMW’s i3 om maar eens wat te noemen.


En als de auto je bevalt kun je meteen doorklikken voor een vrijblijvende offerte. Dat is natuurlijk ook prettig als je vastzit aan je huisbank.

Het feit dat ze geen/weinig nieuwe auto’s aanbieden is op zich geen probleem, omdat die vaak het goedkoopst te leasen zijn via de merkdealer.