dakkoffer

Creëer meer bagageruimte in je auto

Als je op vakantie gaat of spullen wilt verhuizen of opruimen, dan kan het inpakken van je auto een echte puzzel zijn. Hoe krijg je al die spullen in je auto? Het is niet ongewoon dat dat tot de nodige spanningen kan leiden. Geen leuk begin van je vakantie. Dat kan ook anders.

Neem een aanhanger

Een aanhanger is de oplossing als je vaak gaat kamperen, vaak spullen wilt vervoeren of afval naar het stort gaat brengen. Het zal je positief verbazen hoeveel spullen je kwijt kan in een kleine aanhanger. De prijs van een kleine aanhanger, misschien tweedehands, kan erg meevallen. Je hebt er alleen wel een trekhaak voor nodig. Dat is even een extra kostenpost. Een trekhaak kan je wel voor meer doeleinden gebruiken dan alleen een aanhanger. Je kan er ook prima een fietsendrager op zetten bijvoorbeeld.

Koop een dakdrager

Als je een aanhanger te veel van het goede vindt of niet graag met een aanhanger wilt rijden, is een dakdrager misschien een goed alternatief. Een dakdrager moet passen en koop je voor het merk auto dat je hebt. Dus ga je dakdragers kopen, dan zijn ze vaak al voorgemonteerd en kan je ze er zelf eenvoudig opzetten en afhalen. Maar aan alleen dakdragers heb je niet zo veel. Je hebt er dan nog wel een dakkoffer of daktassen bij nodig.

Ga je graag op wintersport dan zijn er ook speciale skidragers.

Dakkoffer

daktas
dakkoffer met tassen

Je hebt een dakdrager nodig om een dakkoffer op je auto te kunnen plaatsen. Er zijn allerlei soorten en maten dakkoffers. De hele luxe dakkoffers zijn bijvoorbeeld voorzien van tassensets die precies in de dakkoffer passen. Het voordeel van een dakdrager en dakkoffer is verder dat je geen extra ruimte nodig hebt om te parkeren of moet opletten als je de bocht om gaat.

Maak gebruik van loze ruimte in de auto

Vergeet niet om gebruik te maken van de ruimten onder de stoelen of van de loze ruimte voor de achterbank. Zorg wel dat eventuele passagiers er geen last van hebben. Er zijn ook handige hoezen die je aan de stoelen kan hangen waar je allerlei spullen in kan opbergen.