Hoe bescherm je je mobiele telefoon tegen beschadigingen

Een mobiele telefoon, iedereen heeft er wel één. En de naam zegt het al ze zijn mobiel. Dat betekent dat je je mobiel overal mee naar toeneemt. In je zak, in je tas, in de auto.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Mobiele telefoons zijn handig, maar ook heel kwetsbaar. Bij het pakken van je telefoon uit je tas of zak, kan het makkelijk gebeuren dat hij uit je handen glipt. Met het risico dat je scherm kapot gaat. Maar ook in je tas of zak kan het scherm beschadigen door krassen. Mobiele telefoons zijn al niet echt goedkoop als je weer een nieuwe moet aanschaffen. Maar het repareren van je scherm is ook vrij prijzig.

Verzekeren?

Natuurlijk kan je een mobiele telefoon verzekeren tegen verlies, diefstal en/of beschadiging. Als je een erg duur nieuw toestel hebt, kan dit de moeite waard zijn. Maar zo’n verzekering kost je vaak meer dan 10 euro per maand en bij schade moet je toch ook eerst een eigen risico betalen.

Alle reden om je mobiele telefoon goed te beschermen.

3 Tips om je mobiele telefoon te beschermen tegen beschadigingen

1. Bescherm je scherm

Bescherm je scherm met een screenprotector. Screenprotectors zijn er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn van dun (gehard) glas of folie die je op je scherm kleeft. Ze beschermen je scherm tegen krassen en waarschijnlijk zullen ze iets minder snel breken bij vallen. De screenprotectors van gehard glas hebben nog een extra voordeel. Ze beschermen je ogen tegen de UV stralen van je scherm en ze verminderen vet- en vingervlekken. Er is voor ieder merk en type een precies passende screenprotector. Je moet ze wel in één keer goed, plakken.

2. Bescherm je telefoon met een stevig hoesje

Een stevige hoes of case is natuurlijk een onmisbaar accessoire. Deze hoesjes kunnen echt voorkomen dat je mobiel kapot valt. De keuze in kleur en materiaal is groot, dus kan je er vast één vinden die bij je past. Verder zijn er speciale waterdichte hoesjes maar ook extra stevige hoesjes die toch dun zijn maar gemaakt van speciaal materiaal dat de schokken bij vallen kan opvangen.  Zoals deze iPhone 8 hoesjes bijvoorbeeld. Zoals je ziet kan je ook voor een transparant hoesje kiezen als je niet van al die kleurtjes houdt.

3.  Behandel je mobiel met zorg

Misschien een overbodige boodschap, maar in de praktijk vergeet je dat makkelijk. Bewaar je mobiel in een tas of zak waar je geen andere en zeker geen scherpe dingen bewaart. Zo voorkom je dat je scherm bekrast wordt. Voor mannen zijn er ook clips of tasjes die je aan je riem kan bevestigen. Houd je mobiel uit de buurt van water en nattigheid want daar kunnen de meeste niet tegen.
Let ook op waar je hem neerlegt. Uit de buurt van kinderen, huisdieren of plaatsen waar je ze makkelijk ergens vanaf kan stoten of schuiven.