Tips om je familiefoto’s te verwerken

Heb je ook dozen of albums vol foto’s en digitale foto’s die je nooit hebt laten afdrukken? Zonde toch, want op zo’n manier zie je ze zelden of nooit.  En dat terwijl je ze op een hele leuke manier kan verwerken en ze zo een plekje in je huis kunt geven.


Oude foto’s digitaliseren

Om je oude, op papier afgedrukte foto’s makkelijker te verwerken is het meestal handiger om ze digitaal te hebben. Je kan ze dan makkelijker vergroten, verkleinen, zwartwit maken of een tekst erbij plaatsen. Gelukkig kan je oude foto’s heel goed digitaliseren. Dat kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is om ze in te scannen. Op het internet staan daar vele handleidingen voor. Wil je het niet zelf doen, dan kan je het ook laten doen door bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Leuke manieren om je familiefoto’s te verwerken

Collagefotolijst

Een collage van je foto’s maken is een leuk idee. Om het je makkelijk te maken zijn er veel verschillende collagefotolijsten te koop. Hierin kan je veel verschillende foto’s kwijt. Het is het mooiste als je allemaal zwartwit foto’s neemt of allemaal kleurenfoto’s.

Digitale fotolijst

In een digitale fotolijst kan je, afhankelijk van hoe groot het geheugen is, tot honderden foto’s kwijt. Je kan de foto’s laten rouleren, om de minuut bijvoorbeeld of een andere snelheid die je zelf kiest.

 

 


Dibond voor binnen of buiten

Wil je één of een collage van foto’s groot af laten drukken, dan is dibond een prima optie. Bij dibond worden foto’s op een aluminium plaat van 3 mm dikte afgedrukt. Daarover wordt een kunststof laag aangebracht. Hierdoor zijn de foto’s geschikt om zowel binnen als buiten op te hangen. Leuk om een schutting of tuinhuis mee op te fleuren. Dibond bedrukken kan bijvoorbeeld bij Reclameland.be. Er hoeft dan verder geen lijst of rand omheen.

Fotowand

Nog een leuke manier om van al je foto’s één geheel te maken waarbij je ook allerlei verschillende grootte foto’s en lijsten kan gebruiken, is om er een fotowand van te maken. Een muur in de hal, langs de trap, op de overloop of gewoon in een kamer. Bevestig wat planken aan de muur en zet al je favoriete foto’s erop.