Niet alleen jongeren zijn verknocht aan hun telefoon. Ook de meeste 50-plussers kunnen en willen echt niet meer zonder. Appen, muziek luisteren, luisterboeken luisteren, foto’s maken, Wordfeud spelen zijn een paar favoriete bezigheden.
Zo gaat je scherm en batterij langer mee
Maar een mobiele telefoon is ook kwetsbaar. Met name het scherm en de batterij zijn onderdelen die wel wat extra zorg kunnen gebruiken. En tenzij je een waterdichte telefoon hebt, is water en vocht ook iets waar je mobiel niet goed tegen kan.
Hier wat tips die je scherm en batterij sparen en de levensduur verlengen.
1. Bescherm je scherm
Je neemt hem overal mee naar toe. Je haalt hem uit je tas of uit je broekzak en een ongelukje zit in een klein hoekje. Voor je het weet laat je hem vallen en zit je met een scherm vol barsten. Natuurlijk kan je je scherm laten repareren maar dat kost je vaak een paar honderd euro.
* Neem een screen protector
Een screen protector is een kunststof plaatje dat je op je scherm plakt. Het voorkomt krassen en geeft ook extra stevigheid aan je scherm zodat het minder snel barst.
* Kies een stevig hoesje
Een telefoonhoesje beschermt je telefoon. Er zijn hoesjes met of zonder klepje. Degene met een klepje beschermen ook je scherm enigszins. Kies een hoesje dat speciaal voor jouw merk en type mobiel geschikt is met de juiste uitsparingen voor knoppen en camera’s. Dus als je een iPhone XS hebt, kies je bijvoor beeld een iPhone XS Max hoesje.
Er zijn ook extra robuuste hoesjes met stootranden die speciaal bedoeld zijn om je mobiel te beschermen tegen vallen. Net waar je zelf de voorkeur aan geeft.
2. Verleng de levensduur van je batterij
Je batterij heeft een beperkte levensduur. Na verloop van tijd gaat de batterij van je mobiel steeds minder lang mee. Maar je kan een aantal dingen doen waardoor je batterij langer in topconditie blijft.
- Voorkom extreme hitte en kou
- Gebruik niet altijd een snellader. Gebruik die supersnelle lader alleen als je hem echt nodig hebt.
- Voorkom dat de batterij van je mobiel helemaal leeg is en laad hem ook niet tot 100%. Moderne batterijen doen het het beste als ze boven de 20% en beneden de 90% blijven.
- Spaar je batterij door je schermhelderheid wat minder fel in te stellen
- Kies een donker thema voor je mobiel. Met een donkere achtergrond heeft je mobiel minder energie nodig.
- Haal Facebook van je mobiele telefoon. Facebook vraagt veel van je batterij door de vele updates, bijhouden van je locatie, enz. Wil je wel Facebook gebruiken, verdiep je dan eens in de restricties die je kan instellen. Zo spaar je je batterij toch nog enigszins.
- Verwijder apps die je niet gebruikt van je mobiel. De meesten vragen toch energie ook al gebruik je ze niet actief.