Zo maak je de beste selfie

Laatst bijgewerkt:

Selfies zijn niet meer weg te denken van social media, datingsites en vacaturesites. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je de beste selfie maakt. De selfie heeft in veel gevallen de pasfoto vervangen. Eigenlijk kun je stellen dat je niet meer zonder selfie kunt, zeker als je je op datingsites begeeft. Jongeren lijken er makkelijk in, om overal hun foto’s te plaatsen. Naarmate je ouder bent, ben je misschien wat terughoudender, dus het is even wennen misschien.


Selfie op dating sites

Wie actief is op dating sites, kan er bijna niet onderuit: er moet een selfie bij. En liefst één waar je zo gunstig mogelijk op staat. Er zijn geen do’s of don’ts maar over het algemeen zijn dit goede tips voor een foto op je dating profiel. Gebruik een selfie….

  • zonder al te zware filters
  • zonder je kinderen erbij
  • zonder huisdieren die niet van jou zijn
  • zonder dat je een zonnebril draagt
  • waar je vriendelijk op kijkt
  • waarvan je zelf vindt dat je er goed op staat

Variaties op de selfie

Er bestaan allerlei variaties op selfies. Een group selfie, of een belfie, een foto van je billen of een uglie, een zo lelijk mogelijke foto van jezelf, zoals hiernaast.

Hoe maak je de beste selfie?

De vraag is, hoe je de beste selfie maakt. Je hoeft geen goede fotograaf te zijn om een goede selfie te maken.

Hieronder een paar tips.

1. Hoogte

De beste selfie maak je vanuit de hoogte. De cameralens kijkt als het ware op je neer. Kijk iets schuin omhoog en houd de lens iets boven ooghoogte.


beste selfie maken

2. Draaiing

Je krijgt het mooiste effect, als je poseert niet recht van voren, maar als je je hoofd iets van de lens afwendt. Naar links of naar rechts, afhankelijk van welke kant je het mooiste vindt. Maak er gewoon een paar en kies de beste kant.

3. Licht

Zorg dat je gezicht goed is belicht, liefst met natuurlijk daglicht. Dicht bij een groot raam of in een serre fotograferen is ideaal voor een goede selfie. Vermijd tegenlicht omdat dit je gezicht donker maakt.

4. Kijk vriendelijk

Een glimlach doet het altijd goed, ook op een selfie. Lach niet te verkrampt of kunstmatig. Maar ontspan je en denk aan liefst leuks voor het beste cheese-effect.

5. Achtergrond

Zorg voor een gelijkmatige, rustige achtergrond. Zowel qua kleur als qua objecten. Zo gaat de aandacht helemaal uit naar jouw gezicht en dat is nu net de bedoeling.

6. Good hair day

Maak geen selfie als je eigenlijk gisteren je haar al had moeten wassen, je haar nodig moet verven of gewoon een ‘bad hair day’ hebt.  Maak een selfie juist als je goed in je vel zit qua kapsel en kleren.

7. Spontaan of zakelijk

Het maakt uit voor wat voor doel je een selfie maakt. Voor de grap op je Facebook pagina die alleen je vrienden kunnen zien, of voor op een zakelijke netwerk site als LinkedIn. Hoewel het wel een trend lijkt dat zelfs op zakelijke sites de foto’s wat spontaner en minder zakelijk worden.

8. Kies

Maak er een stuk of 10 en kies de leukste. Af en toe veranderen kan best, maar zorg dan, dat je daar niet telkens al je contacten mee lastigvalt. Want de meeste mensen vinden het irritant als ze van iedere wissewasje een melding van je krijgen. Een selfie hoort er misschien bij, maar is geen wereldnieuws natuurlijk.