voorbeelden sjalen knopen

15 manieren om je sjaal te knopen

Sjaaltjes zijn leuke accessoires om je outfit op te fleuren. Zo kan dezelfde trui, jurk of jas met een sjaal er telkens weer heel anders uitzien. En, je kunt zo’n sjaal op veel verschillende manieren dragen.

Doe je altijd hetzelfde? Probeer dan eens een andere manier om je sjaal te knopen. Vind je de beschrijvingen lastig te volgen? Onderaan staan ook nog een paar video’s waar de knopen worden voorgedaan.

sj1

1. Hoe knoop je een halve strik

Om een sjaal met een halve strik te knopen begin je met de sjaal om je nek te leggen en een knop te maken zoals je begint met het strikken van je veters. Neem dan één kant van de sjaal en maak een lus (net als je bij je veters doet). Neem het andere, lange uiteinde van de sjaal en sla het eerst voor om de sjaal en dan naar achteren. Trek de lus zo groot of klein als je wilt.


2. Hoe knop je een sjaal met een strik

Je hebt hier een wat langere sjaal voor nodig. Sla de sjaal om je nek en doe hetzelfde als je zou doen als je je veters strikt.

3. Hoe vlecht je een sjaal

Dit lijkt misschien wat ingewikkeld, maar is minder moeilijk dan het lijkt. Vouw de sjaal dubbel en leg hem on je nek. Doe één losse kant van de sjaal door de lus. Pak het onderste deel van de lus en draai die om zodat een nieuwe lus ontstaat. Haal het andere uiteinde van de sjaal er doorheen.


15-ways-to-tie-scarves_2


4. Sjaal om je middel in een roset

Neem een lange sjaal en sla die om je middel. Draai met de uiteinden tot ze vanzelf in elkaar krullen. Blijf draaien en probeer een ronde vorm te creeëren. Werk de uiteinden weg door ze tussen de sjaal en je middel te stoppen.

5. Hoe knoop je een sjaal in twee lagen

Sla de sjaal zo om je nek dat de uiteinden op je rug hangen. Kruis ze en breng ze naar voren. Trek het deel om je nek wat losser. Maak een knoop van de losse uiteinden en trek het deel dat voor je nek hangt dan over de knoop.

6. Sjaal met een simpele knoop

Vouw de sjaal dubbel en sla hem om je nek. Haal beide delen door de lus.

7. Sjaal met knoop en lus

Sla de sjaal zo om je nek dat het midden aan de voorkant van je nek zit. Kruis de uiteinden achter  je nek en breng ze naar voren. Strik de uiteinden en maak een lus zoals bij veters, maar dan aan één kant.

15-ways-to-tie-scarves_3

8. Sjaal met knoop

Neem een sjaal en pak beide uiteinden en draai ze in een knoop. Leg de sjaal om je nek en draai hem zo als je de knoop wilt hebben.

9. Sjaal aan drie hoeken geknoopt

Neem een brede schaal en leg hem om je schouders. Neem de hoek van de één kant en knoop hem samen met de twee hoeken van de andere kant. Eén hoek blijft dan vrij. Drapeer de sjaal zodat hij mooi hangt.

10. Sjaal met een rij knopen

Dit gaat het beste met een dunne sjaal. Sla een sjaal om je nek en maak losse knopen waarbij je wat ruimte tussen de knopen laat.

11. Dubbele knoop

Sla de sjaal om je nek en maak een knoop zoals in voorbeeld 6. Neem dan één kant van de sjaal en trek hem nogmaals door de lus.

hoe knoop je je sjaal

12. Sjaal met twee knopen

Leg een knop in de uiteinden van een sjaal. Zorg dat de knopen op dezelfde afstand van de uiteinden zitten. Sla de sjaal om.

13. Sjaal met rozet

Neem een dunne sjaal en bind hem om je nek. Draai beide uiteinden zodat ze gaan krullen. Steek of zet de uiteinden vast.

14. Knoop de sjaal als een stropdas

Neem één uiteinde van de sjaal en leg daarin een knoop, maar trek het niet aan. Leg de sjaal om je nek en steek het andere einde ook in de lus van de knoop. Trek dan de sjaal aan.

15. Sjaal met twee lagen om de nek.

Leg de sjaal om de achterkant van je nek. Sla de uiteinden eerst kruiselings naar achteren en weer naar voren. Bind de uiteinden samen

 

Vind je het lastig om te volgen. Bekijk dan de video hier onder. Deze Russische dame laat 15 manieren van voorbeelden.

of deze met 25 manieren in 4,5 minuut.

bron: scarves.net