badkamer trends

Deze moderne badkamertrends wil je niet missen!

De badkamer wordt steeds meer een belangrijk onderdeel in het interieur. Het is de plek waar je je kunt terugtrekken om te ontspannen na een lange dag werken. En ook de plek waar we ons klaarmaken voor een nieuwe dag. Waar het eerst alleen maar ging om functionaliteit, is de badkamerinrichting van nu veel meer gericht op stijl en detail. Hieronder vind je een aantal badkamertrends die je niet wilt missen! Of het nu gaat om mooie accessoires, badkamermeubels of verlichting, er is voor ieder wat wils.


Ronde vormen

Mooie ronde en organische vormen zie je steeds vaker terug in moderne badkamers. Denk aan een mooie ronde badkamerspiegel met verlichting, die direct stijl en sfeer toevoegt aan de ruimte.               

Lichte en natuurlijke materialen en tinten

Badkamers met natuurlijke materialen en tinten zijn helemaal van nu! Denk aan hout, steen en keramiek en mooie ton sur ton tinten. Deze materialen en tinten zorgen voor een warme en rustieke uitstraling. Ook worden in deze badkamers vaak planten gebruikt om het geheel nog natuurlijker te laten ogen.

Minimalistische badkamermeubels

Straffe lijnen, heldere vormen en sobere kleuren kenmerken de minimalistische badkamer. De moderne strakke badkamermeubels hebben daarnaast vaak handige opbergmogelijkheden zoals ingebouwde nissen en lades. Ook badkamerspiegelkasten zijn een echte must-have voor wie de badkamer graag gestructureerd wil houden.

Sfeervolle verlichting

Badkamer verlichting mag tegenwoordig ook helemaal hip en trendy zijn. Vele interieurontwerpers gebruiken led-strips en leuke wandlampen. Hiermee geef je de badkamer een sfeervolle touch. En de trend is natuurlijk om de verlichting in de badkamer zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent dat er meer aandacht wordt besteed aan zuinige verlichting met zicht op het milieu.

Inloopdouche zonder drempel

Inloopdouches zonder drempel zijn al jaren een trend. En het is nu ook nog steeds razend populair. Dit zijn douchecabines zonder opstaande rand. Hierdoor loop je zo de douche binnen, wat handig en veilig is. Daarnaast zijn deze douches ook zeer aantrekkelijk voor het visuele aspect. Het creëert een gevoel van ruimte en transparantie in de badkamer.


Zwart is het nieuwe wit

Waar witte tegels en een witte wastafel lange tijd de standaard waren in veel badkamers, is zwart nu helemaal populair. Dit zie je terug in zwarte kranen, douchewanden, tegels en andere badkamer accessoires. Zwart geeft de badkamer een hele andere sfeer dan wit. Het is modern, stijlvol en geeft je badkamer een sexy uitstraling. Durf jij het aan?

Hopelijk hebben deze badkamertrends je voldoende inspiratie gegeven om jouw badkamer een make-over te geven. Of je nu kiest voor natuurlijke materialen, minimalistische badkamermeubels, trendy verlichting, inloopdouches zonder drempel of een volledig zwarte badkamer, het belangrijkste is dat de badkamer jouw eigen sfeer en stijl uitstraalt!