winterjassen

Een praktische, hippe, warme of mooie winterjas?

Het is bijna weer tijd voor een winterjas.

Het kiezen van een winterjas is best lastig. Want ga je voor praktische jas die je snel aan kan trekken, die niet kreukelt en lekker warm is? Of ga je voor het mooi en let je er niet op of de jas ook praktisch is in gebruik? Of wil je meerdere jassen?

Om je te helpen zetten we de trends van dit najaar even een op rijtje.

poncho1. Handig, de poncho

Poncho’s zijn dit seizoen weer populair. Ze zijn handig om even snel aan te doen als je kort naar buiten wil maar je kan ze ook binnen dragen als het net wat frisser wordt. Je hebt poncho’s met een col. Die zijn natuurlijk lekker warm, maar iets minder handig om snel even aan te schieten. Het zal je haar en make-up ook geen goed doen. En als het hard regent is een poncho of omslagdoek geen handige keuze.

Een poncho zonder col of een omslagdoek is dan handiger.

De afgebeelde poncho is van Patrizia Pepe,

wintersport jack2. Praktisch, het gewatteerde jack

Een gewatteerd jack is praktisch en warm. Bovendien kan je je er vrij in bewegen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het kreukelt. Bovendien zijn ze er in verschillende lengtes. Zo’n jack is daarom makkelijk in de auto of op de fiets of als je de hond wilt uitlaten en natuurlijk als je op wintersport gaat.

Het afgebeelde jack is van het merk Goldbergh.

3. Hip, het leren jack

leren jackAl een paar seizoenen zijn de leren jacks een ware trend. Vooral donkerrood leer is dit seizoen helemaal in. Leren jacks zijn warm, maar doordat leren jacks vaak kort zijn, zijn ze niet geschikt voor echt winters weer. Je hebt dan meer aan een wat langer model jas. Een leren jack kan ook prima als je wat ouder bent. Kies alleen een niet te kort model.

Een leren jack heeft wel wat meer onderhoud nodig. Zo kan je je jack het beste regelmatig inspuiten met een leerspray zodat het minder kwetsbaar wordt voor regen en vlekken. Je kan een leren jack ook beter  niet in de zon hangen omdat het anders snel van kleur verschiet.

De afgebeelde jas is van het merk Goosecraft.

fake fur4. Mooi, de fake fur jas

De fake fur of nep bonten jas is nog een trend die je deze herfst en winter veel ziet. De modellen kunnen kort of lang zijn. De kwaliteit van het nepbont kan zo goed zijn dat het nauwelijks van echt te onderscheiden is. Deze jassen houden je goed warm maar zijn minder geschikt bij nat winters weer.

De hier afgebeelde jas met capuchon is van het merk Giacomo.

 

5. Gekleed, de wollen mantel

wollen jasEen wollen mantel of gedeeltelijk wollen mantel is warm, duurzaam en staat wat gekleder. Wollen jassen zijn meestal gevoerd waardoor ze je goed tegen de kou beschermen. Een wollen jas is wat minder geschikt als je in de regen gaat lopen en blijft lang nat. Bovendien kan de stof op bepaalde plaatsen wat uitlubberen.

De afgebeelde jas is van Samsoe & Samsoe