Hoe kies je de perfecte tas?

Het liefst heb ik een grote tas waar alles in past.

Net als de meeste vrouwen heb ik graag alles bij me. Portemonnee met pasjes, mobiel, lader, spiegeltje, oogpotlood, waterflesje, boek, enz.

Omdat ik niet graag al die spullen uit de ene tas haal om ze vervolgens in een andere tas te doen, heb ik het liefst een neutrale tas. Eén die overal bijpast en geschikt is voor elke gelegenheid. Tegen de tijd dat de tas versleten is, is het wel even zoeken naar een geschikte nieuwe. Niet in de laatste plaats omdat hij lang mee moet gaan. En dat is bijna weer zo ver…

Leer of kunstleer?

Hoewel de kwaliteit van het kunstleer tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden is, gaat mijn voorkeur toch uit naar echt leer. Bij een nieuwe tas kan je het verschil nauwelijks zien. Alleen als de tas gaat slijten dan zie je dat eerder bij kunstleer. Aan echt leer hangt wel een prijskaartje.


Kleur

Tassen zijn er in allerlei kleuren en soms kan je helemaal verliefd worden op een tas in een felle of bijzondere kleur. Leuk, als je vaak verschillende tassen gebruikt. Maar zo’n tas is vaak moeilijker te combineren of kan zelfs uit de toon vallen bij de kleding die je draagt. Neutrale kleuren zoals beige, naturel, grijs, bruin of zwart blijven de beste keuze.

Foto: Benjaminrobyn Jespersen

Grootte

De grootte van een tas is om meerdere redenen belangrijk. In de eerste plaats moet alles erin kunnen wat je mee wilt nemen en dan nog goed sluiten.

Proportie tas/figuur

De maat van een tas kan je figuur flatteren of juist niet. Lees de tips waarmee je rekening zou kunnen houden:


  • Als je heel lang en fors gebouwd bent, en je draagt een piepklein tasje dan laat je dat nog groter en forser lijken. Ben je juist klein van stuk en slank, dan kan je grote tas je nog petieteriger laten lijken.
  • Een tas accentueert het punt van je lichaam waar de onderkant van de tas eindigt. Hangt de tas op je heupen, lijken je heupen snel breder. Een schoudertas die op of net boven je middel hangt is vaak een goede keuze.
  • Tassen met hele lange hengsels waarbij de tas te laag hangt, laten je benen korter lijken.
  • Brede tassen met lange hengsels laten je korter en dikker lijken.