Je baan opzeggen en iets heel anders gaan doen

Wie droomt daar af en toe niet van?

Veel 50-plussers dromen erover en een paar doen het ook echt. Je hebt er wel wat lef voor nodig natuurlijk. Toch hoor en zie ik het geregeld om me heen. Mensen van over de 50 die plotseling hun baan opzeggen, iets compleets anders gaan doen, gaan verhuizen of zelfs emigreren.


De middelbare leeftijd maakt blijkbaar wat los bij mensen. Iets van: ‘Het is nu of nooit’. Als ik nu mijn dromen niet waar maak, dan gaat het nooit meer gebeuren.

Radicale veranderingen

Ken je ook mensen die de in korte tijd hun baan opzeggen en hun huis te koop zetten? Vervolgens kopen ze een camper, willen ze een bed & breakfast beginnen of een eigen bedrijfje starten. Niet zo gek natuurlijk dat zo’n idee rond deze leeftijd ontstaat. De meeste vijftigers zijn nog fit en gezond, hebben wat geld achter de hand of hun huis voor een groot deel afbetaald en de opvoeding van de kinderen zit er wel zo’n beetje op. En, wat is er vervelender dan vast te zitten in een baan waar je jezelf iedere dag met tegenzin naar toe moet slepen? Of waarbij je bijna aan de stress ten onder gaat. Dan ben je eerder bereid tot radicale veranderingen.

Zijn je plannen wel reëel?

Het is fantastisch om mooie plannen te maken zodat je zoveel mogelijk dingen kan doen die je zelf wilt. Zodat je van je hobby je werk kan maken of om eindelijk je passie te volgen. Maar zijn je plannen wel reëel? Is het geen impulsieve beslissing of een gevolg van een tijdelijke midlife crisis? Heb je een partner en heeft die dezelfde wensen en ideeën? En de belangrijkste vraag: Kan je het betalen? Verbrand in ieder geval nooit alle schepen achter je.

Wat staat er op jouw bucket list?

Misschien ben je best tevreden en zijn er maar kleine dingen die je graag wilt doen of wil veranderen. Maar als je helemaal niet tevreden bent met hoe je leven nu is, dan wil je misschien radicale veranderingen doorvoeren. Blijf wel altijd binnen de mogelijkheden die je hebt.

Kom in actie!

Het is altijd een goed idee om af en toe eens goed na te denken over je leven op dit moment en over wat je nog graag zou willen doen. Vooral als je iemand bent die de dingen makkelijk op de lange baan schuift. Maak een lijstje van wensen/activiteiten/doelen en maak er iets van een tijdsplanning. Zo kom je ook echt in actie en blijft het niet alleen bij dagdromen.


 

[bol_product_links block_id=”bol_587785fe58d96_selected-products” products=”9200000036079167,1002004006145678″ name=”buck” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]