bordspel
mens erger je niet

Je thuis vermaken, 7 ideeën

Er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom je thuis moet blijven en je daar moet vermaken. Misschien ben je ziek of herstellende of blijf je thuis om Corona, om niet ziek te worden. Ook de hitte kan een reden zijn om thuis te blijven, omdat het te heet is om er op uit te trekken en iets buitenshuis te doen.


Wat kan je allemaal doen om je thuis te vermaken?

Er zijn genoeg leuke en nuttige dingen te bedenken. Of een combinatie van allebei.

1. Oude foto’s

Hoe vaak haal je je oude foto’s tevoorschijn? Zitten ze in een album of in een doos? Dan is dit een goed moment om je foto’s eens te sorteren en in te plakken. Vind je dat te ouderwets? Dan kan je je foto’s inscannen of fotograferen zodat je ze digitaal kan bewaren, printen of op een andere manier kan verwerken. Bovendien worden je papieren foto’s er door de jaren heen niet beter op. Als je ze digitaal bewaart, blijft de kwaliteit behouden.

2. Online gamen

Het internet is een bron van vermaak. Zo staat het vol met spellen die je kan spelen. Kies wat je leuk vindt. Sudoku puzzels, avontuur-, sport- of behendigheidsspelen. Misschien zoek je wat spannenders en waag je graag een gokje zoals op een fruitautomaat spelen online. Pas op, het is zowel leuk als verslavend.

3. Probeer nieuwe recepten uit

Als je veel thuis bent, is het misschien leuk om eens wat nieuwe recepten uit te proberen. Bak iets lekkers voor bij de koffie of bereid een bijzondere maaltijd. Het internet staat vol ideeën en ook stap-voor-stap filmpjes die je precies uitleggen wat je moet doen.

4. Luister naar boeken

Een ontspannen manier om boeken tot je nemen, is door ernaar te luisteren. Doe je oortjes in of nog makkelijker: zet je draadloze koptelefoon op. Kies een leuk boek uit en luister. Terwijl je luistert kan je ook nog wat anders doen: koken, poetsen, tuinieren, breien of haken bijvoorbeeld. Het maakt vervelende klusjes een stuk aangenamer.


5. Leer iets nieuws

Je bent nooit te oud om te leren. Sterker nog. Het is juist goed om de geest actief te houden. Tegenwoordig kan je online van alles leren. Kies wel iets dat je echt leuk vindt om te doen. Leer een taal, leer een instrument bespelen, leer schaken of probeer een computerprogramma of app onder de knie te krijgen.

6. Begin je eigen blog

Vind je het leuk om te schrijven over wat je meemaakt of over wat je bezig houdt? Dan is het leuk om een blog te beginnen. Blogger.com of jouwweb.nl zijn voorbeelden van websites waar je je eigen blog makkelijk en eenvoudig kan opzetten. Vergeet niet om je blogs op te vrolijken met foto’s, zelfgemaakte filmpjes of illustraties.

7. Online bordspellen spelen

Om een bordspel als bijvoorbeeld monopoly, rummy, scrabble of mahjong te spelen, heb je natuurlijk andere spelers nodig. Met een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon kan dat ook anders. Bij sites als jijbent.nl kan je de meeste bordspellen online spelen. Kies je favoriete spel en zoek je tegenstanders. Ook scrabble (Wordfeud), mens-erger-je-niet en schaken kan je gewoon online spelen.