Trend: stoere en robuuste tafels

Robuuste tafels zijn er al zo lang ik me kan herinneren. Je doet robuuste tafels daarom te kort, door ze een trend te noemen. een trend is tijdelijk en waait vanzelf weer over. Robuuste tafels zijn een stijl. Een stijl is soms wat populairder dan anders, maar ‘here to stay’. En dat maakt je eigenzinnige keuze voor een robuuste tafel, toch wat veiliger dan je aanvankelijk zou denken.

Accenten

Robuuste of industriële tafels geven je interieur een stoere uitstraling. Vooral als de ruimte waarin de tafel staat, door meerdere mensen tegelijk wordt gebruikt, is een robuuste tafel op zijn plaats. Met wat mooie retro accenten aan de muur heb je in een oogwenk een knusse, warme eetgelegenheid geschapen, waaraan het vooral ’s avonds goed toeven is.

Met een paar grote lampen heb je al snel een industriële uitstraling, die hip design combineert met een ‘no nonsense’ aanpak. Ideaal om aan te werken of als blikvanger op een klein kantoor. Leuk om je gasten aan te ontvangen met een mooie cappuccino en een tableau aan leesbladen. Een robuuste tafel met de juiste accenten geeft een kille wachtkamer de sympathieke sfeer.


Op maat gemaakt

Je kunt robuuste tafels op maat laten maken. Zowel tafelblad (meestal van hout) als onderstel kun je naar hartelust combineren. En robuuste tafels zijn meestal, de naam zegt het al, onverwoestbaar. Tafels voor het leven zeg maar. Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van een traditionele keuken- of salontafel in je interieur.

Dat is niet alleen fijn als je een groot feest geeft, maar ook na een familiediner heb je de tafel zo weer schoon, zonder zorgen over krassen of beschadigingen.

Leuke details

Je kunt de dikke tafelbladen voorzien van leuke details, die een knipoog zijn naar de ruimte waarin ze zijn geplaatst of die gewoon worden toegepast omdat je ze mooi vindt. zo zagen wij in een lunchroom een robuuste tafel, waarom koffiebonen waren verwerkt in het tafelblad. ook schelpen en stenen zijn erg leuk en maken de tafel uniek.


Afwerking

Je kunt een robuuste tafel grof laten, lakken of schuren, wat je wilt. Ook is het mogelijk om er een flinke laag epoxyhars over te laten uitharden. Dat geeft niet alleen enorm gebruiksgemak maar tevens een geweldige glanzende finish, die de houtnerf accentueert.

Zwaar

Een nadeel van een robuuste tafel is wel het gewicht. Het is geen meubelstuk dat je met zijn tweeën even snel aan de kant zet. Dus je moet goed nadenken waar je hem plaatst. Dat zal meestal centraal in een ruimte zijn, zodat hij goed tot zijn recht kan komen. De meeste producenten komen hem zelf voor je plaatsten waar je hem wilt hebben.