crypto kopen

Voor de eerste keer crypto kopen; hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Veel mensen vragen zich af hoe moeilijk het is om voor de eerste keer crypto te kopen. Het antwoord zal je wellicht verrassen maar het investeren in cryptocurrency is alles behalve moeilijk. Je kunt hiervoor terecht bij platforms waarbij je na het zetten van een aantal eenvoudige stappen al in de gelegenheid bent om de crypto markt te betreden. 

Mogelijkheden om de crypto markt te betreden

Dat de cryptowereld steeds toegankelijker aan het worden is, merk je wel aan de toegenomen mogelijkheden om de crypto markt te betreden. Waar je hiervoor in het verleden uitsluitend terecht kon bij buitenlandse websites zijn er nu veel organisaties die ook actief zijn in Nederland. Er zijn diverse exchanges waar je hiervoor terecht kunt. Deze exchanges maken het handelen in Bitcoins en andere cryptocurrency een stuk makkelijker voor je en dat is wel zo handig.

Zo eenvoudig is het kopen van crypto

Het kopen van crypto is dusdanig eenvoudig dat je hier grofweg slechts 4 stappen voor hoeft te doorlopen. Het gemakkelijk crypto kopen begint met het downloaden van de app van de crypto exchange. Vervolgens kun je een account aanmaken. Hiervoor kun je jouw e-mail adres of je social media account gebruiken. Uiteraard is het belangrijk om de algemene voorwaarden door te nemen en als je hiermee akkoord gaat, kun je jouw tegoed opwaarderen. Dit is een belangrijk punt.


Bij veel organisaties wordt hierbij een relatief hoge  minimale inleg vereist terwijl dit bij andere (lees: de betere) organisaties helemaal niet het geval is. Je kunt je tegoed in je kluisje (je wallet) desgewenst met slechts één euro verhogen. Als je deze paar eenvoudige stappen hebt gezet, kun je crypto kopen. Het handelen of investeren kan dan direct beginnen.

In welke cryptocurrency kun je het beste investeren?

Als je klaar bent om crypto te kopen wordt de vraag in welke cryptocurrency je het beste kunt  investeren actueel. Wil je een keuze maken voor de bekende weg? Kies dan voor Bitcoin. Dit is immers niet alleen de allereerste cryptomunt die ontwikkeld is maar ook de meest bekende. Dit wil zeker niet zeggen dat succes gegarandeerd is. Hiervoor zijn de crypto koersen te volatiel.

Het is ook zeker aan te raden om de investering te verdelen over verschillende cryptocurrency. Op deze manier kun je de risico’s van je investering spreiden. Een investering in een crypto als Ethereum, Ripple, Chainlink of Cardano kan dus zeker een overweging waard zijn. Bij de betere crypto exchanges wordt je 24/7 op de hoogte gehouden van de huidige koers en kun je terecht voor praktische tips en/of informatie. Op deze manier wordt het handelen of beleggen in cryptocurrency nog makkelijker gemaakt.