beleggen

Wat kan je met je spaargeld doen?

Wie spaargeld heeft kan dat natuurlijk op de bank laten staan. Maar veel opleveren doet het niet met deze lage rente. De vraag is daarom: Wat kan je nog meer met je spaargeld doen? Afhankelijk van hoeveel geld je hebt en hoeveel risico je wilt nemen met je geld, een paar ideeën.


Wat kan je met je spaargeld doen?

Onroerend goed kopen

Investeren in je huis, een tweede huis of een huis voor je kinderen kan veel opleveren en brengt weinig risico met zich mee. Je geld in stenen omzetten loont al jaren, en levert hoogstwaarschijnlijk meer op dan die procent rente van de bank.  Maar de huizenprijzen zijn op dit moment hoog. De vraag is of het een gunstig moment is om nu iets te kopen. Tenzij het om een tweede huis gaat waar je zelf plezier van gaat hebben.

Aandelen kopen

Wie graag een gokje waagt, zou zich op de aandelenmarkt kunnen begeven. Aan aandelen kan je op twee manieren geld verdienen. Door de winstuitkering of dividend of door te profiteren van de koersstijgingen en/of dalingen. Hoe meer risico je neemt, hoe meer je kan verdienen. Wil je zelf in aandelen handelen, dan zal je je daarin moeten verdiepen of misschien zelfs een cursus moeten doen. Bovendien moet je de aandelenkoersen dan constant zelf in de gaten blijven houden. Je kan dit alles ook uit handen geven en, tegen een vergoeding natuurlijk,  je aandelenportefeuille laten beheren door een beleggingsbank of beleggingsinstelling. Ben je hierin geïnteresseerd, dan kan je aandelen kopen bij Aandelenkopen.nl bijvoorbeeld.

Investeren in cryptocurrency

Een vrij nieuwe manier om je geld te investeren is in cryptocurrency. De bitcoin en andere cryptotomunten zijn nieuwe digitale betaalmiddelen. Het is vrij nieuw maar er is in korte tijd veel geld mee te verdienen. Met de nodige risico’s natuurlijk. Cryptomunten zijn namelijk niet gedekt door goud of iets anders van waarde. De aankoop van cryptocurrency doe je ook online. Opslag van de gekochte digitale munten gebeurt ook online of op je eigen computer. In beide gevallen heb je sleutels die je goed moet bewaren. Ben je ze kwijt, ben je ook je munten en dus je geld kwijt.

Kunst kopen

Nog een mogelijkheid is het kopen van kunst. Als je de juiste keuze maakt en de goede schilderijen of kunstvoorwerpen weet te kopen, dan kan je daarop veel winst maken. Nadelen zijn dat de prijzen vrij hoog zijn en dat je er echt wel een beetje verstand van moet hebben om je slag te slaan.