winkels en merken voor 50 plus mode

Winkels en merken voor 50 plus mode

Natuurlijk is het niet zo dat 50 jaar een magische grens is waarbij je opeens niet meer alle kleding kunt kopen en speciaal naar 50 plus mode moet gaan kijken.

Ook als je ouder bent, wil je je vlot en leuk kleden. Alleen is de definitie voor vlot en leuk waarschijnlijk toch iets anders dan toen je nog 20 was. En het is wel zo dat de meeste mode die in de winkel hangt, vooral bedoeld is voor jonge mensen. Dat maakt het zoeken naar leuke kleding voor oudere dames iets lastiger, maar niet onmogelijk. Waarschijnlijk moet je langer zoeken voor je iets vindt dat je leuk vindt en goed staat en betaalbaar is.

Je figuur verandert

Je figuur verandert als je ouder wordt. Na de overgang verandert de vetverdeling over je lichaam. Je taille wordt minder duidelijk en het vet van je bovenbenen en heupen lijkt zich te verplaatsen naar de buik. En je figuur wordt minder strak. Niet alleen wordt je huid slapper, je spiermassa wordt minder, je borsten minder stevig en hier en daar kunnen vetrolletjes ontstaan. En dat vraagt om iets andere modellen en stoffen.

Welke mode is geschikt voor 50 plus?

Veel oudere dames zoeken naar goed passende broeken en spijkerbroeken. Geschikte broeken zijn iets hoger bij de taille zodat ze de buik wat platter laten lijken en sluiten goed aan zonder al te strak te zitten. Wat betreft jurken en rokken wil je liever dat ze wat langer zijn. Net boven of op de knie staat meestal wat beter. De lengte van de mouwen kan ook een punt zijn. Korte strakke mouwtjes staan minder mooi als de armen wat minder strak worden. Wat wijdere en iets langere mouwen zijn dan een betere keus. Korte, strakke, flodderige truitjes staan ook wat minder flatteus. Een betere keus zijn dan leuke bloesjes. En dan heb ik het nog niet over schoenen.


Waar koop je 50 plus mode?

Er zijn wel een paar merken en shops waar je meer kans van slagen hebt.

heine

 


Heine mode

Heine mode online

Heine mode is een online shop, niet speciaal voor 50 plus, maar wel met kleding van goede kwaliteit. Vlot en normaal geprijsd. Het aanbod is groot en vooral als je broeken zoekt heb je hier veel keus. Ook veel leuke bloesjes met bijpassende vesten of jasjes. Verder kun je er ook schoenen, tassen en sierraden kopen.

 

peter hahn

 

Peter Hahn

Peterhahn.nl

Peter Hahn heeft modieuze kleding van goede kwaliteit. Vaak wel in een duurdere prijsklasse. Veel scheerwollen en cashmere truien en vesten. De site heeft een aparte afdeling voor grote maten kleding. Je kunt er ook bijpassende accessoires kopen, van sierraden tot sjaaltjes tot hoeden.

 

mode 50 plus shop

Gerry Weber

Gerry  Weber  Shop Online

Een handige online shop die de kleding al voor je op kleur sorteert. Je kiest de kleurencombinatie die je aanspreekt en vindt dan gelijk de kleding die daar wat kleur betreft bij combineert. De site heeft een apart gedeelte voor grote maten (Samoon) en een wat meer trendy afdeling: Taifun. Schoenen, tassen, sjaaltjes en accessoires kun je er ook gelijk bij kopen.

Als jullie meer shops weten, dan horen we dat graag. Dan zetten we ze erbij.