reizen op leeftijd

Je bent nooit te oud om te reizen

Op reizen staat geen maximum leeftijd. Mensen die van reizen houden, blijven dat vaak doen tot op hoge leeftijd.

Dat neemt niet weg dat je, om het reizen zo aangenaam mogelijk te houden, rekening kan houden met de manier van reizen en de bestemming die je kiest.

Tips om reizen aangenaam en voordelig te maken

Vraag hulp bij boeken

Er zijn steeds minder reisbureau’s. Boeken van vluchten en reizen gebeurt nu veelal online. Daarin is veel prijsverschil en dus ook het meeste voordeel te behalen. Vind je online boeken lastig, vraag dan een kennis of familielid om hulp met het plannen van je reis.


Maak gebruik van je leeftijd

Je leeftijd kan ook voordelen hebben. Vaak geldt er korting als je wat ouder bent. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer zoals in bussen en treinen. Maar ook bij toegangskaarten voor musea en andere evenementen. Maar je moet er wel zelf om vragen.

Vermijd overstappen

Of je nu per vliegtuig of per trein reist, wat het vermoeiend maakt is vooral het wachten en overstappen. Dat maakt de kans op vertragingen of het missen van aansluitingen en het kwijtraken van bagage kleiner. Als bij een rondreis Amerika bijvoorbeeld, binnenlandse vluchten nodig zijn, probeer dan al te kleine vliegtuigen of vliegvelden te vermijden. Deze zijn vaak wat oncomfortabeler.

Kies gunstige reistijden

Kies als het enigszins mogelijk is, geen reistijden op nachtelijke tijdstippen. Dit is toch een stuk vermoeiender dan overdag reizen.


Rustig aan met activiteiten

Al vind je het misschien niet nodig of wil je het niet weten, als je ouder bent, heb je vaak wat minder energie dan als je nog piepjong bent. Kies liever wat minder activiteiten waar je echt van kan genieten, dan een heel vol programma dat je met moeite volhoudt.

Neem zo min mogelijk mee

Neem zo min mogelijk bagage mee. Je zal er toch af en toe mee moeten sjouwen. Ook veel verschillende kleinere tassen en/of koffers maakt het lastig om alles in de gaten te houden en mee te nemen.