doc martin orgineel dokter tinus

Doc Martin het origineel van Dokter Tinus

Laatst bijgewerkt:
515090-doc-martin-martin-clunes

Wie Dokter Tinus een leuke serie vindt, zou het origineel eens moeten bekijken: Doc Martin. Doc Martin is de knorrige, enigszins wereldvreemde chirurg die door een fobie voor bloed zijn beroep niet langer kan uitoefenen. Hij wordt daarom huisarts in een Zuid-Engels kustplaatsje. De serie is nagemaakt en uitgezonden door SBS6. Doc Martin het origineel van Dokter Tinus.


Portwenn

Het schilderachtige plaatsje waar Doc Martin zijn huisartsenpraktijk uitoefent, en waar de serie zich afspeelt is Port Isaac in Cornwall. Het plaatsje, dat in de serie Portwenn heet, schijnt naar aanleiding van de  populaire serie een toeristische trekpleister te zijn geworden. En als je de beelden ziet dan kan je je dat wel voorstellen.

Dokter Tinus

Hoewel Dokter Tinus niet onaardig is, haalt het het denk ik niet bij het origineel. Dat komt ten eerste door het sfeervolle Engelse plaatsje maar ook door de goede cast en de subtiele Engelse humor.

Seizoen 5

Van het Engelse origineel komt nu bijna seizoen 5 uit. In Nederland wordt op dit moment seizoen 2 uitgezonden. De Engelse serie is niet in Nederland te zien geweest, maar wel verkrijgbaar op DVD.

Kijk hier een stukje van de eerste aflevering.