e-boeken abonnement

E-boeken abonnement Elly’s Choice

Voor de boekenliefhebbers is er nu een interessant e-boeken abonnement. Je kunt daarmee iedere maand 10 boeken downloaden.

Het is was er al een tijdje voor muziek (Spotify) en voor films en tv-series (Netflix) en nu is het er ook voor e-boeken. Bij Elly’s choice kun je een abonnement nemen voor 2,99 euro per maand en voor die prijs kan je 10 boeken per maand downloaden. In Nederland is het aantal verkochte e-boeken slechts 5% van het totale aantal verkochte boeken. Daartegenover is het aantal illegaal gedownloade boeken erg groot. Er wordt geschat dat 9 van de 10 boeken illegaal gedownload is. Deze abonnementenservice voor e-boeken hoopt hier verandering in te brengen.

Welke boeken?

Iedere maand worden er 10 boeken gekozen door een redactie van uitgevers en redacteuren. Vijf van de tien boeken zijn bestsellers (minstens 25000 verkochte exemplaren), zoals deze maand Debet van Saskia Noort, Zomerhuis met zwembad van Herman Koch en Blauwe maandag van Nicci French.  De andere vijf zijn minder bekende boeken bijvoorbeeld van beginnende auteurs.

Recensies

Bij het nemen van een abonnement krijg je ook toegang tot het digitale tijdschrift met recensies van boeken en interviews met auteurs. Verder krijg je ook 25% korting op de aankoop van een aantal andere e-boeken.


Beveiliging van de boeken?

De boeken die je hebt gedownload blijven altijd leesbaar. Je hoeft ze dus niet binnen een bepaalde tijd uit te lezen. Je kunt de boeken naar drie verschillende apparaten downloaden. De boeken zijn wel voorzien van een watermerk om verspreiding te voorkomen.

E-boeken abonnement

Een e-boeken abonnement is een goed initiatief waarvan zowel schrijvers als lezers profiteren. En je krijgt waar voor je geld. Tien Boeken voor 2,99 per maand (dit is de prijs per maand als je een jaarabonnement neemt, een losse maand kost 24,95). Er zijn waarschijnlijk niet veel mensen die aan tien boeken per maand niet genoeg hebben. Klein nadeel blijft wel dat je de boeken niet zelf kan uitkiezen. Het zijn bovendien ook niet de nieuwste boeken, als je naar de boeken van deze maand kijkt: Blauwe maandag en Zomerhuis met zwembad zijn van 2011 en Debet is van november 2013 en dat is misschien wat aan de oude kant voor de échte leesliefhebber. Er zullen in de toekomst ook acties komen waarbij een abonnement kado wordt gegeven, bijvoorbeeld als je een tablet van Samsung koopt.

Meer informatie Elly’s choice