woonaccessoires

De leukste woonaccessoires voor dit najaar

De trends in woonaccessoires voor dit najaar laten zich het beste omschrijven als zacht, warm en natuurlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet, rotan en ook van natuurlijk kleuren.

De kleuren

Wat betreft kleuren voor het interieur zien we vooral veel blauw-, groen-, grijs-, beige- en gebroken wit tinten. Bruin lijkt het nieuwe zwart deze herfst en winter. En geel, met name okergeel, rood, roze en paars zijn de wat fellere trendkleuren van dit moment.

Zeven opvallende trends

1. Warme plaids

Een plaid op de bank of een stoel past echt bij de winter. Het staat niet alleen gezellig, het is ook lekker warm om over je heen te leggen. Ook de quilts nemen weer in populariteit toe.

2. Riet en rotan

Riet en rotan is weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het terug in meubelen, plantenbakken, lampen, manden en andere woonaccessoires. Het lijkt soms een beetje op tuinmeubelen maar dan voor binnen.

3. Messing

Was het vorig jaar nog koper en koperkleur, dit seizoen is het messing. Een iets geliger tint metaal. Breng messing in je huis door te kiezen voor lampen, kaarsenstandaards en andere woonaccessoires in deze metaalkleur.

4. Fluweel

In de mode die we dragen is fluweel hip en trendy en dat zien we nu ook terug in meubelen en woonaccessoires. Fluweel heeft een zachte en luxe uitstraling.

5. Donkere muren

Een muur is snel in een andere kleur geschilderd. De trend van dit seizoen is om één of meerdere muren in een donkere kleur te schilderen. Dus in antraciet, donkerbruin of donkergroen bijvoorbeeld.

6. Dierenvellen en dierenhuiden

Koeienvellen, rendiervellen of andere dierenhuiden op de grond, een (nep)bontvel op de stoel, bank of op je bed. Dat brengt sfeer in huis en is nog lekker warm ook.

7. Meer planten

Bloemen en planten passen natuurlijk prima in een interieur met een natuurlijke uitstraling. Planten waren een tijdje wat minder te zien. De cactus en vetplanten werden na enige tijd weer populair en nu zie je ook weer steeds meer kamerplanten met groen blad. En die passen prima bij een natuurlijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan de ficus, dracena, bamboe of een palm.