accessoires

Maak je outfit compleet met accessoires

Je kan een leuke outfit aan hebben. Maar als je in de spiegel kijkt, lijkt het soms een beetje saai of niet helemaal compleet. In dat geval kan je wel wat accessoires gebruiken.  

Met goed gekozen accessoires maak je je look helemaal af. Ook kan je, door met accessoires te variëren, dezelfde kleding er toch heel anders uit laten zien.

3 tips voor het gebruik van accessoires

  • Houd het rustig. Als je kleding draagt met drukke patronen en felle kleuren, dan is het beter om weinig accessoires te dragen. Beperk je in dat geval tot een paar oorbellen of een mooi horloge. Draag je effen kleding dan komen accessoires het beste tot hun recht. 
  • Varieer met accessoires en draag niet altijd dezelfde. Je sieraden hoeven echt niet allemaal duur te zijn of van echt goud of zilver.  Draag wat je leuk en mooi vindt.
  • Overdrijf niet. Draag niet teveel accessoires tegelijk. Als je grote oorbellen draagt, dan is een ketting vaak overbodig en omgekeerd. Voorkom het kerstboom effect.

Sieraden

Sieraden zijn een prima manier om je outfit op te fleuren en compleet te maken. Als je bijvoorbeeld een effen grijze trui hebt, dan kan je best mooie oorbellen of een mooie ketting gebruiken. Draag je iets met driekwart- of korte mouwen, dan zijn een brede armband en/of een ring een mooie aanvulling.


Horloge

Een horloge is een functioneel sieraad. Het is én mooi en je kan er de tijd op aflezen. In plaats van een armband kan een je ook heel goed een horloge dragen. Een Tissot horloge of een Cluse horloge, vooral met een mooie metalen band, zijn even decoratief als een armband.

Bril

Brildragers hebben nog een extra mogelijkheid om hun outlook op te fleuren. Varieer met een ander model en kleur bril die goed bij de rest van je kleding past voor een heel andere look.

Sjaaltjes

Heb je een effen blouse, een coltrui of een trui met een ronde hals of V-hals? Dan kan je de bovenkant van je kleding opfleuren met een kleurig sjaaltje. Eerder schreven we al over verschillende manieren om die sjaaltjes te knopen.


Ceintuur

Vroeger werden riemen of ceintuurs gebruikt om te zorgen dat kleding beter paste. Tegenwoordig is een ceintuur meer voor de sier. De bovenkant van een broek of rok of een effen jurk kan soms best een mooie riem of ceintuur gebruiken. Een ceintuur is minder geschikt voor mensen die geen nadruk op hun taille willen leggen.