Maak je tuin een verlengstuk van je woonkamer

Als het zonnetje doorbreekt en de temperaturen stijgen, dan heb je misschien de neiging om al je meubels naar buiten te slepen. Je kan dan lekker buiten eten, lezen, luieren, wat je maar wilt.

Maar handiger is het als je de meubels binnen gewoon kan laten staan, en als je toch lekker buiten kan zitten. Je kan dan van je tuin een verlengstuk van je kamer te maken. Dat ziet er ook leuk uit als je van binnen naar buiten kijkt. Hieronder een paar tips hoe je dat het beste aanpakt.

Wat heb je nodig?

Een goede ondergrond

Heb je geen goede of vlakke ondergrond, dan kan je snel en makkelijk wat kunstgras, grind of houten tegels (laten) neerleggen. Op die manier staan je stoelen en/of tafel stabiel.

Iets om op te zitten

Dat kan een stoel, ligstoel of een bankje zijn als je weinig ruimte hebt, en een tuinset of loungeset als je meer ruimte hebt. Belangrijk is dat je er lekker en comfortabel op kan zitten. Een voetenbankje of hocker of iets anders waar je je voeten op kan leggen, kan daarbij ook helpen.

Een tafel

Afhankelijk van de ruimte kan je een grote tuintafel neerzetten of een kleine bijzettafel. Zoals je op de foto ziet, kan je het zelfs op je balkon gezellig maken. Het is handig als je er een dienblad kan neerzetten zodat je in één keer je spullen naar buiten en weer naar binnen kan dragen.

Accessoires

Natuurlijk wil je de boel een beetje leuk aankleden. Leg een paar kussens neer of een plaid en zet wat bloeiende planten om je heen en het ziet er meteen gezellig uit.

Bescherming tegen de zon

Een parasol of zonnescherm is geen overbodige luxe als je je wilt beschermen tegen de warmte en een te felle zon. Er zijn ook schaduwdoeken die je op een balkon kan gebruiken.

Verlichting

Wil je ook ’s avonds buiten zitten? Dan is verlichting handig. Wat windlichten maken het gezellig, maar zullen niet fel genoeg zijn om bij te lezen. Dat geldt ook voor de verlichtingssnoeren voor buiten. Je hebt ook tuinlampen die tegelijkertijd verwarmen. Zo kan ook nog buiten zitten als het wat frisser wordt.