Manieren om verjaardagen niet te vergeten

Verjaardagen wil je liever niet vergeten natuurlijk. Want dat kan tot vervelende situaties leiden. En met de jaren kan je vaak niet alleen meer alleen op je geheugen vertrouwen en kan je de verjaardagen maar beter ergens goed noteren. Maar we leven in het digitale tijdperk dus het kan nog beter, apps of verjaardagskalenders die een seintje geven als iemand jarig is.

Hieronder vind je een aantal digitale en niet digitale manieren om nooit meer een verjaardag te vergeten.

De ouderwetse verjaardagskalender

De ouderwetse verjaardagskalender op het toilet of een andere plek waar je dagelijks komt, werkt nog steeds prima natuurlijk. Je moet wel alle data en namen éénmalig opschrijven. Vervang hem wel regelmatig en houd hem up-to-date. Het is een leuk idee om een persoonlijke verjaardagskalender met eigen foto’s en hem als drukwerk te laten afdrukken.


Facebook

Wie een Facebook pagina heeft, krijgt automatisch een seintje als ‘vrienden’ jarig zijn. Je kan ze dan eenvoudig een berichtje sturen.

Online agenda

Bijna iedereen heeft wel een online agenda op zijn laptop en/of tablet en/of mobiel. Het is ideaal als deze online agenda automatisch gesynchroniseerd wordt zodat je overal dezelfde gegevens hebt. Bij verjaardagen krijg je dan zowel een seintje op je laptop, je tablet als op je mobiel of wat je ook hebt.

Op een speciale website

Er zijn verschillende websites waar je gratis al je verjaardagen kan invoeren. Als je op ‘gratis online verjaardagskalender zoekt, zie je er een aantal staan. Je krijgt dan iedere keer een mailtje als er iemand van je lijst bijna jarig is. Ruim op tijd om een kaart of berichtje te sturen.


Een app op je mobiel

Er zijn tegenwoordig overal wel apps voor. Dus ook om je te helpen verjaardagen te onthouden. Sommige apps vragen zelfs of ze je contacten op je telefoon daarvoor mogen gebruiken. Dan hoef je dus zelf geen verjaardagen in te voeren, maar krijg je ze (vaak met foto) automatisch in je lijst te staan.

Wat is jouw favoriete manier om geen verjaardagen te vergeten?