geneesmiddelenonderzoek

Meedoen aan een geneesmiddelenonderzoek?

Gezond blijven

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk fit en gezond blijven. Je kan daar natuurlijk zelf aan meewerken door gezond te leven. Maar als je ouder wordt, neemt de kans op aandoeningen en klachten nu eenmaal toe. Vaak ga je er als vanzelfsprekend van uit dat er dan wel medicijnen of behandelingen beschikbaar zijn. Maar stel je eens voor dat die er niet zouden zijn….

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Gelukkig zijn er in de meeste gevallen wel medicijnen die het leven óf makkelijker kunnen maken óf die een ziekte zelfs helemaal kunnen genezen. Er worden ook steeds nieuwe en betere geneesmiddelen ontwikkeld. Maar voordat een nieuw geneesmiddel op de markt komt en in de praktijk gebruikt kan worden, heeft het een lange weg te gaan. Hier gaan vaak jaren overheen. Pas als een medicijn uitvoerig is getest en veilig is bevonden, zowel op gezonde mensen als op patiënten, kan het op grote schaal gebruikt worden.

Geneesmiddelenonderzoek naar kanker

Als je ooit zelf ziek geweest bent of iemand kent in je naaste omgeving die kanker heeft gehad, dan weet je hoe blij je bent dat er medicijnen zijn. Kanker is helaas een ziekte die vaak voorkomt maar gelukkig steeds beter te behandelen is. Daarom is het voor deze ziekte heel belangrijk dat er meer en betere medicijnen komen.

Vrijwilligers gezocht

Eerst doen wetenschappers en artsen het nodige werk, maar daarnaast zijn er ook gezonde mensen nodig die hun steentje bijdragen door mee te werken aan het onderzoek.

Geneesmiddelenonderzoek bestaat uit verschillende fases, waarvan onderzoek op gezonde mensen een eerste en verplichte stap is waarin onderzocht wordt hoe het medicijn door het lichaam wordt opgenomen en verdragen. In de eerste fase met gezonde vrijwilligers wordt onderzocht hoe het medicijn door het lichaam wordt opgenomen en verdragen. Zonder gezonde vrijwilligers is er geen onderzoek mogelijk en komen er geen nieuwe medicijnen op de markt.

Goed werk met een mooie verdienste

Behalve het grootste voordeel, dat je iets goeds doet voor je medemens, heeft meedoen meer voordelen. Je krijgt er een mooie vergoeding voor en je hebt tijdens het onderzoek veel tijd voor jezelf. Een mooie verdienste dus, voor alle betrokkenen.

Ben je gezond, doe dan mee….

Als je zelf gezond bent, dan is dat natuurlijk fantastisch. In dat geval zou je ook, of juist, een steentje kunnen bijdragen om anderen te helpen. Als vrijwilliger bij PRA Health Sciences kun je meedoen aan een geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van kanker. Hiervoor zijn ze op zoek naar gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar oud die niet roken.

Lees hier meer over hoe je als vrijwilliger kan deelnemen aan het onderzoek

– sponsored article –