Muziek voor op een feestje

Een feest zonder goede muziek, is geen echt feest. Muziek brengt sfeer en plezier. Natuurlijk is het de kunst om muziek te draaien die iedereen aangenaam vindt om te horen. Al te extreme muzieksoorten zoals hard rock, rap en house zijn daarom minder geschikt voor een feestje. Tenzij je weet dat de bezoekers liefhebbers zijn.

Singles, elpees en cassettebandjes

Maar de manier waarop je die muziek verzorgt is de laatste decennia wel erg veranderd. De meeste vijftigers zijn uit de tijd van de platenspelers waarop je singles en elpees draaide waarbij je ieder krasje herkende. Tegenwoordig lijkt de platenspeler weer populair te worden. De cassetterecorder en cd-spelers waren de opvolgers daarvan. De boxen of luidsprekers konden in die tijd niet groot genoeg zijn. Tegenwoordig zijn ook die achterhaald. Er zijn weer nieuwe manieren om je muziek ten gehore te brengen.

Playlist op mobiel en laptop

Tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen muziekvoorziening op zijn mobiel of laptop bij zich. Je kan je eigen muziek kopen en downloaden of je maakt gebruik van een muziekdienst als Spotify. Als je een abonnement hebt, kan je onbeperkt en zonder reclame zoveel muziek draaien als je wilt.

Je eigen mixer

Wil je het nog professioneler aanpakken en zorgen dat de muzieknummers vloeiend in elkaar overlopen of muziek mengen, dan kan je gebruik maken van een dj mixer of mengtafel. Dat geeft weer een hoop meer mogelijkheden. Ook hierbij heb je goede versterkers nodig.

Je hebt (semi) professionele mixers die alle geluidsbronnen kunnen koppelen en een vermogen kosten. Je hebt ook simpele mengtafels voor twee geluidsbronnen, zonder toeters, bellen en faders die heel betaalbaar zijn. Ideaal voor een feestje.

Geluid versterken

Natuurlijk moet je het geluid van je mobiel of laptop of dj mixer versterken. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk draadloos. Maar ook hier geldt de wet van de zwakste schakel. Het heeft geen zin om dure apparatuur neer te zetten als je boxen niet in staat zijn om het geluid mooi weer te geven. 

Muziek met beeld

Heb je een grote TV? Dan is het ook mogelijk om clips van je favoriete muziek in een speellijst te zetten en via youtube op je tv af te spelen. Het is dan wel aan te raden om een premium abonnement te nemen bij youtube zodat je de clips zonder reclame kan laten zien.