Onmisbare mode accessoires bij winters weer

We weten natuurlijk nog niet of het een zachte winter zal worden of een hele strenge met vrieskou en sneeuw. Maar hoe dan ook, je kan maar beter goed voorbereid zijn.

1. Handschoenen

Handschoenen zijn van die dingen die je beter van te voren kan aanschaffen. Voordat je ze nodig hebt. Het zijn ook van die dingen die je makkelijk kwijtraakt. Een reserve paar is daarom ook geen overbodige luxe. Handschoenen beschermen je handen tegen kou en uitdrogen.

Wollen handschoenen zijn lekker warm maar als ze nat worden heb je er niks meer aan. Leren handschoenen zijn wat duurder, staan goed en gaan lang mee. Veel handschoenen hebben tegenwoordig een touchscreen functie zodat je met je handschoenen aan, je mobiel kan bedienen.


De afgebeelde handschoenen zijn van Guess, Filippa K en Ugg (met touchscreen functie).

handsch

2. Hoeden & mutsen

Je ziet tegenwoordig weer meer hoeden. Maar veel hoeden zijn waarschijnlijk meer bedoeld als decoratie dan dat ze nu echt warm zijn. Een muts lijkt dan een betere keuze hoewel die ook nadelen hebben: Als je je muts afzet, zit je haar meestal wat minder.


Helemaal in de mode dit najaar zijn de headbands of oorwarmers. De headbands maken een comeback. Ze waren in de jaren ’20 ook al heel populair. De middelste donkerrode muts is een combinatie tussen een headband en een muts zodat je hoofd ook van boven warm blijft.

De mutsen op de afbeelding zijn van Ichi, Only en Bickley + Mitchell.

3. Stevige stappers

Bij sneeuw en gladheid kan je maar beter stevige schoenen hebben. Ten eerste om je voeten lekker warm te houden. Stevige schoenen met een goed profiel in de zool maken de kans dat je uitglijdt bovendien zo klein mogelijk. Nummer 1 en 3 van de afgebeelde schoenen hieronder zijn eigenlijk Engelbert Strauss veiligheidsschoenen, maar die zijn natuurlijk ook heel geschikt bij winters weer.

De schoenen zijn van Engelbert Straus en het middelste paar van Sorel.

4. Stormparaplu

Bij echt slecht weer neem je natuurlijk geen gewone paraplu maar zo’n stevige stormparaplu. Wat ik nog niet eerder gezien heb, is de parapluhouder waarmee je paraplu aan je fiets kan bevestigen zodat je je beide handen aan het stuur kan houden. Wel zo veilig als het hard waait.

De afgebeelde paraplu’s zijn van het merk Senz.