Op naar de Beekse Bergen

Op zomaar een gewone week even een paar dagen er tussen uit is een luxe natuurlijk. Zeker als het weer ook nog eens behoorlijk meewerkt.

Aangekomen op het park is het even zoeken naar het adres. We komen langs een prachtig meertje dat in verbinding staat met het Wilhelminakanaal. Op het meertje vaart een soort rondvaartboot, die er erg leuk uitziet. We passeren allerlei huisjes in leeuwen-, giraffen-, en zebraprints en komen tenslotte aan bij ons huisje. Het ziet er aantrekkelijk uit en ligt heerlijk rustig tussen de bomen. De auto mag je bij het huisje parkeren.

Het huisje

Of, eigenlijk is het een mooie stacaravan waaraan een groot terras met overkapping vast gemaakt is. Het is een nieuwe accomodatie van Eurocamp, genaamd Avant. Eurocamp heeft dit slimme concept over diverse campings in Europa geplaatst. Binnen zijn we verrast over de ruimte en de slimme indeling waardoor er op een kleine ruimte toch een woonkamer, keuken, 3 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet zijn gemaakt, zonder dat het krap lijkt. In de keuken is er een afwasmachine, koelkast, magnetron en zelfs een oven aanwezig. Maar de veranda is toch wel de fijnste plek van het huisje, zeker als het mooi weer is. De gasbarbecue staat ook al aangesloten klaar.

De ruimtes, spulletjes en het uiterlijk van de het huisje zijn allemaal dik in orde. Op het moment dat wij er waren werd er gewerkt aan het Wifi netwerk, waar je, als je er gebruik van wilt maken, wat extra voor moet betalen. Wat er volgens ons toch wel ontbrak is een TV. Je kan altijd kiezen om hem niet aan te zetten als je er geen behoefte aan hebt.


huis

Het park

Het park is ruim opgezet, om het meer heen. Eurocamp heeft er een eigen staff, die 24 uur per dag op het terrein aanwezig is voor assistentie en vragen. Er is ruimte voor kampeerders die met eigen tent komen en er zijn verschillende soorten huisjes en tenten. Het is natuurlijk nog wel het begin van het seizoen, maar het viel op hoe schoon het er overal uitziet, hier op Vakantiepark Beekse Bergen. Omdat het nog geen hoogseizoen is, is het ook heerlijk rustig. Ideaal voor jonge gezinnen of mensen zonder kinderen die er een weekje tussenuit willen. Voor jonge kinderen zijn er overal speeltoestellen en sportveldjes, zodat er genoeg te doen is. Oudere kinderen kunnen zich langs en op het water vermaken.

park


Wat is er in de buurt te doen?

Op het park zelf is er een jachthaven en in de zomer kun je er ook windsurfen. Je gaat natuurlijk niet naar de Beekse Bergen zonder het Safaripark te bezoeken. Altijd leuk. Als je langer dan drie dagen in een huisje logeert, dan krijg je een activiteitenpas die vrij toegang geeft tot attracties zoals het Safaripark en Speelland. De grotere plaatsen die in de buurt liggen zijn Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch. Leuk om een bezoekje aan te brengen. Je kunt fietsen huren op het park, ook elektrische fietsen en de omgeving verkennen. Het is leuk om om het meer heen te fietsen, maar ook fietstochtjes door de Kempen zijn de moeite waard. Bossen en weilanden wisselen elkaar af en af en toe kom je door een dorpje. Langs de meeste wegen heb je goede fietspaden en terrasjes.

buurt