hotelkamer

Veiliger in een hotel logeren

Wie regelmatig op zakenreis of op vakantie gaat naar het buitenland, zal waarschijnlijk vaak in hotels logeren. Hotels zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Goedkoop of duur, luxe of eenvoudig. Maar voor wat voor soort hotel je ook kiest, je kan er zelf veel aan doen om ervoor te zorgen dat je verblijf veilig en aangenaam is.


Hotels zijn plekken waar zich veel mensen bevinden. Mensen die reizen hebben altijd geld of andere betaalmiddelen bij zich, fotocamera’s, laptops en soms sieraden. Dat maakt het ook plekken die aantrekkelijk zijn voor diefstal. Wat extra voorzorgsmaatregelen kunnen daarom geen kwaad. Neem het zekere voor het onzekere.

Houd bij een volgend bezoek aan een hotel rekening met de volgende dingen:

Hotels zijn veiliger dan motels

Hotels zijn veiliger dan motels omdat je bij een hotel eerst langs de balie komt voor je bij de hotelkamers komt. Bij een motel kan je meteen de kamers bereiken. Volgens de statistieken wordt er het meeste ingebroken op de kamers op de eerste of tweede verdieping. Dat kan een reden zijn om een kamer te nemen op een hogere etage.

Check de nooduitgangen

Kijk, voordat je gaat slapen even waar de nooduitgangen zijn. Is er een brandtrap of kooiladder en hoe kom je daar vanuit je kamer?

Maak foto’s van waardevolle spullen

Maak voor je weggaat foto’s van de spullen die je meeneemt op reis. Mocht je het slachtoffer worden van diefstal, dan kan je precies laten zien wat je had en wat er weg is. Handig voor de verzekering.


Waar laat je je spullen?

In een hotel zijn meestal weinig mogelijkheden om waardevolle spullen op te bergen. Je koffer, de kasten en laden en onder het matras zijn voor de hand liggende plekken. Een safe, die je kan huren is daarom meestal een betere optie.

Niet storen!

Je weet wel, die hangers die je aan de deur kan hangen als je niet wilt dat de schoonmakers binnenkomen, die geven ook aan dat er iemand in de kamer is. Een hanger met: maak mij schoon is een duidelijke aanwijzing dat er niemand in de kamer is, ook voor mensen die het minder goed bedoelen.

Laat niet zomaar iedereen binnen

Als er aan de deur wordt geklopt van je hotelkamer, mag je best wat voorzichtig zijn. Kijk eerst door het kijkgaatje in de deur wie er staat of vraag het door de dichte deur heen.

Rustig slapen of douchen

Veel ervaren reizigers maken vaak gebruik van een deurstop. Sommige deurstops geven een signaal als de deur geopend wordt, andere blokkeren de deur. Op die manier kan je wel rustig slapen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iemand binnen komt.