bad

Zo neem je een bad op de goede manier

Ben je moe of gestrest, dan kan een bad ontspannend en verfrissend werken. Het warme water ontspant je spieren en kan klachten als hoofdpijn en verkoudheid verminderen. Alles wat je nodig hebt is een bad en warm water.


Heb je geen bad of denk je dat je er geen ruimte voor hebt, neem dan een kijkje bij ligbaden van Megadumptiel. Je hebt er baden in alle soorten en maten. Ook losstaande baden die op dit moment heel populair zijn.

Bad tips

Volg de tips hieronder om een een bad te nemen op de goede en gezonde manier.

Douchen

Spoel je af onder de douche voordat je in bad gaat. Zo heb je niet het idee dat je in je eigen vuil baadt. Was je haar als je dat wilt. Als je niet wilt dat je haar nat wordt, steek het dan op.

Warm, maar niet heet

Zorg dat je bad schoon is en dat er geen resten van shampoo en schoonmaakmiddelen zijn. Vul het bad met warm, maar niet te heet water. Te heet water droogt je huid onnodig uit.

badolie
lavendelolie

Badolie

Voeg wat druppels van je favoriete olie toe. Dat kan essentiële olie zijn in een geur waar je van houdt. Neem lavendelolie als je daarna wilt gaan slapen of citroenolie als je je juist fris wilt voelen na je bad. De olie laat je bad en jou lekker ruiken en droogt je huid minder uit. Heb je liever badzout, dan kan dat natuurlijk ook. Badschuim droogt je huid extra uit.


Gezichtsmasker

Eenmaal in bad is het ook de goede tijd om bijvoorbeeld een gezichts- en hals masker te nemen. Kies een masker dat bij je huidtype past. Leg alles wat je nodig hebt onder handbereik.

Maak het gezellig

Voor je in bad stapt, kan je wat kaarsjes aansteken, een muziekje opzetten of een leuke boek of tijdschrift pakken. Misschien wil je er een lekker drankje bij.

Wassen en afspoelen

Voordat je uit bad gaat zeep je je zelf nog even in met een mild reinigingsmiddel en spoel je jezelf af. Je huid is nu helemaal schoon en zacht en als je je wilt scheren is dit ook het juiste moment.

Hydrateren

Als je uit bad stapt, dep je je droog en smeer je jezelf in met een hydraterende crème.