thuisblijven

Zo veel mogelijk thuisblijven, zo kom je de tijd door

We leven in bijzondere tijden. De meeste 50-plussers kennen nog wel periodes dat ziekten als de mazelen of rode hond heersten. Tegenwoordig word je daar tegen ingeënt. Nu is er een nieuw virus dat overwonnen moet worden en het halve land ligt stil. Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt. We moeten zo veel mogelijk thuis blijven om besmetting te voorkomen. Maar hoe kom je die tijd door? Hoe kan je deze tijd toch op een zo leuk mogelijke manier doorkomen?

Een paar ideeën…

Begin een moestuin

Lekker buiten bezig zijn. Je kan een moestuin of volkstuin in de buurt huren, je kan kruiden kweken in potten of bakken of je neemt een moestuinbak van een vierkante meter. Je houdt er nog lekkere kruiden, fruit of groenten aan over ook.


Lees of luister naar leuke boeken

Word lid van de onlinebibliotheek.nl of neem een (proef)abonnement op Storytel. Op die manier kan je eindeloos lezen en luisteren.

Leer teken of schilderen

Het hele internet staat vol met online cursussen, filmpjes om te leren tekenen en schilderen. Of je nu portretten of landschappen wilt tekenen of schilderen of kalligrafie wilt leren, het kan allemaal.

Bezoek virtuele musea

Het grote voordeel van het digitale tijdperk, je kan overal komen zonder er naar toe te gaan. Breng een virtueel bezoek aan musea of beroemde plaatsen. Dit beginpunt net als hier.


Bezoek hier virtueel:

Ga je huis opruimen

Een schoon en opgeruimd huis, daar krijg je energie van!

Geef een muur een kleurtje

Om een muur te schilderen hoef je de deur niet uit. Verf in elke kleur kan je online kopen. Een nieuwe frisse kleur op je muur fleurt je huis op.

Verdiep je in aandelen

Volg een online cursus beleggen.

Probeer nieuwe recepten uit

Misschien heb je nu meer tijd om te koken. Het hele internet staat vol met recepten. Probeer eens wat nieuws uit.

Films en series

Bekijk eindelijk eens die films of series die je altijd al wilde bekijken. Met een (proef)abonnement op Netflix, Videoland, NPO Start kom je een heel eind. Heb je Ziggo, dan kan je tijdelijk ook gratis naar Film1 kijken.

Ga meedoen met een Wordfeud competitie

Meld je aan bij de Wordfeud League of Honour. Je speelt dan elke twee weken zo’n 8 spellen. De beste promoveert, de twee slechtste zakken een niveau.

Maak een legpuzzel

Iets wat je alleen maar doet als je er echt de tijd voor hebt. Er zijn genoeg leuke puzzels te vinden. Er zijn puzzels van 500 stukjes maar ik zag er zelfs met maar liefst 9000 stukjes…

Ga breien of haken

Breien en haken zijn op dit moment weer helemaal populair. Begin een leuk project. Wol, katoen en naalden kan je online bestellen. Net als gratis patronen.

Zet een set dominio stenen op…

Jullie nog leuke ideeën?